У ПЦУ заявили, що червона нитка на зап’ясті не захистить від злих сил

Православна церква України заявила, що подібні забобони не допоможуть у захисті проти хвороб та нещасть. Як повідомляють на сторінці у фейсбуці релігійної організації, за захистом українцям потрібно звертатися до Бога.

“Як наслідок своєї недосконалості, слабкості духу та маловір‘я людина схильна покладати надію на щось вигадане, вірити у різноманітні забобони, які шкодять нашому духовному життю, пізнанню Бога та істинної віри. Одним із таких забобонів є віра в те, що червона нитка на зап’ястку, зав’язана особливим чином, нібито оберігає від зла, вроків, хвороб чи інших напастей”, – йдеться у дописі.

У дописі розповіли, що традиція зав’язування червоної нитки на руці пов’язана з тлумаченням містично-філософського вчення кабали, а також вірувань деяких індусів. Таку нитку батьки або жреці в’язали на знак посвяти дітей Ваалу (відомому в давнину фінікійському і західносемітському ложному божеству-демону).

Проте, на думку ПЦУ, для справжніх вірян найкращим захисником є Господь і віра. “Тож не через талісмани й амулети не зрозумілого для нас сенсу і походження, а завдяки істинній вірі в Бога та Його благодатній допомозі маємо захист від зла та зміцнення сил для того, щоби творити добро”, – наголосили в ПЦУ.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin