Пенсіонерка з Вінниці виграла суд у військової прокуратури. Вона 25 років не може отримати житло



Лідія Краєвська, військова пенсіонерка, яка з 1988 року по 2001 рік проходила військову службу у Повітряних силах України. Вона з 1994 року стоїть у черзі, щоб отримати однокімнатну квартиру. Проте у 2003 році її частину розформували і загубили списки “черговиків”. Відповідальна служба сформувала нові списки, але вже без пенсіонерки. Про це йдеться у матеріалі видання “NaParise”.

5 грудня Вінницький міський суд повністю задовольнив скаргу Лідії Краєвської і змусив військову прокуратуру внести відомості до ЄРДР щодо вчинення кримінального правопорушення, яке передбачене ст. 364 КК України. Також слідчий забов’язаний через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявниці витяг з ЄРДР. Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає

Пенсіонерка розповіла виданню “NaParise” про обставини справи:” З чергою постійно відбувалися різні маніпуляції. Станом на 2008 рік я вже була 12-ою у черзі на квартиру, але тоді про списки нібито забули. Люди отримували житло, я зверталася до житлової комісії із запитаннями. Мені натякали, що маю віддячити спочатку, аби отримати ордер. Грошей я не мала… Тоді дізналася, що вже стала 135-ою у черзі. І шансів на квартиру практично не маю. Така наразі вдячність за багаторічну працю зв’язківцем у складних умовах. Потім  я ще роками пробувала якось отримати зрозумілі відповіді та з’ясувати, коли настане моя черга”

Жінка втомилася ходити по кабінетам і «заважати» роботі військових. Через вік та хвороби, які пов’язані саме зі службою, її визнано інвалідом ІІІ групи. Втомившись від очікування справедливості, жінка звернулася до військової прокуратури Вінницького гарнізону Центрального регіону із заявою на порушення кримінального провадження щодо командира А-1231 О. Нечипорука через те, що попри 25 років служби її «викинули» з черги на житло.

За словами голови правозахисної громадської організації «Адвокасі» Валерія Душка, це чи не перший випадок позитивного рішення суду після скарги на військову прокуратуру, який матиме, на його думку,  серйозні наслідки.



Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin