Формуванням прозорості та відкритості громади: у Вінниці підписали Декларацію доброчесних громад з НАЗК

Вінницька міська рада продовжує працювати над формуванням прозорості та відкритості громади, де одна з основних складових – нульова толерантність до корупції. Черговим кроком на шляху до цього стало підписання двосторонньої Декларації розбудови доброчесності органів місцевого самоврядування між Вінницькою міською радою та Національним агентством з питань запобігання корупції сьогодні, 23 травня. Документ підписали Вінницький міський голова Сергій Моргунов з очільником НАЗК Віктором Павлущиком.

Під час зустрічі також обговорювали важливість доброчесності на місцевому рівні, результати антикорупційної реформи в Україні, а також говорили про залучення нових механізмів для співпраці органів місцевого самоврядування та НАЗК.

Міський голова Вінниці Сергій Моргунов зауважив, що підписання такого документу для Вінниці має важливе значення, адже це ще одне підтвердження антикорупційного вектору роботи міської влади.

«Підписуючи цей документ, ми робимо ще один крок у формуванні прозорої та відкритої громади із нульовою толерантністю до корупції. Кошти чи майно, зароблені в незаконний спосіб, – є неприпустимими діями у мирний час. А у військовий – це фактично робота на ворога. Важливо не лише викривати корупцію. Важливо їй запобігати. Саме на превентивні міри направлене підписання декларації із НАЗК: постійні навчання, удосконалення законодавства, прозорість усіх рішень та закупівель», – наголосив Сергій Моргунов.

Він також додав, що Вінниця роками вдосконалює роботу в цьому напрямі:

«Ми перевели бюджетні закупівлі на відкриту електронну платформу Prozorro. Створили ще у 2008 році перші в Україні Прозорі офіси для надання адміністративних послуг. А також започатковуємо у наших школах Хаби доброчесності – про неприпустимість корупції важливо говорити змалечку. І це лише частина наших антикорупційних заходів», – зауважив міський голова.

Очільник НАЗК Віктор Павлущик зазначив, що для його команди дуже важливо сприяти та допомагати громадам розбудовувати доброчесне суспільство. Тож Вінниця стала десятим містом, де вже підписали таку Декларацію.

«Дуже приємно сьогодні знаходитись в рідному місті. Вінниця неодноразово потрапляла в перелік найкомфортніших міст України для проживання. Тож підписання Декларації розбудови доброчесності органів місцевого самоврядування між НАЗК та Вінницькою міською радою націлене на створення комфортного середовища для людей та представників публічної служби без корупції, – розповів Віктор Павлущик. – Наші спеціалісти активно ведуть перевірку декларацій за попередні роки і Вінницька область має найменшу кількість повних перевірок декларацій – їх 11».

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin