Вінниця проводжає у вічність Захисника України Ковальова Дмитра

Сьогодні, 16 квітня, мешканці Вінниці знову відчули глибоке горе. Після важкої боротьби за життя від нас пішов Захисник України Дмитро Володимирович Ковальов, 1981 р. н.

Чоловік долучився до Збройних Сил за власним покликом на початку повномасштабного вторгнення. Був військовослужбовцем 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка. Боронив країну від ворога на Авдіївському напрямку. На жаль, у бою 19 травня 2023 року отримав важку мінно-вибухову травму, яка виявилася смертельною. Серце воїна припинило битися вчора, 15 квітня. Йому навічно залишилося 43…

Дмитро Ковальов став на захист Батьківщини у березні 2022 року. Це було його свідоме рішення, розповідає сестра Героя Вікторія.

«З першої хвилини повномасштабного вторгнення Дмитро рвався на передову. Брата не влаштовувала робота в тилу – у військовому шпиталі, до якої його долучили на початку служби. Тож він наполегливо просив про переведення туди, де найгарячіше, й свого домігся. Казав, що понад усе хоче зупинити агресора, щоб ворожі танки не стояли у рідному місті, біля рідного будинку, – зазначає жінка. – Відтоді воював без жодної відпустки… Про те, що довелось пережити не розповідав… Страшна звістка надійшла сама. Торік у травні внаслідок мінометного обстрілу Дмитро отримав складну черепно-мозкову травму. Лікарі до останнього намагалися вирвати його із рук смерті, але сили виявилися нерівними…»

Церемонія прощання із Дмитром Ковальовим розпочнеться о 12:00 у Спасо-Преображенському кафедральному соборі.

Чин поховання воїна відбудеться о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin