USAID Проєкт енергетичної безпеки передало твердопаливну модульну котельню комунальному підприємству “Вінницяміськтеплоенерго”

КП «Вінницяміськтеплоенерго» продовжує співпрацювати з USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ) в рамках Меморандуму про взаєморозуміння і співпрацю. Завдяки цій співпраці теплопостачальне підприємство отримує безповоротну технічну допомогу. Так, нещодавно, підприємство через USAID Проєкт енергетичної безпеки отримало модульну твердопаливну котельню. У випадку надзвичайних ситуацій та блекауту, вона забезпечуватиме теплом заклади соціальної сфери. Це повною мірою відповідає пріоритетам та принципам ВМР, а саме стійкості.

«Чергова допомога від закордонних партнерів. У разі надзвичайної ситуації котельня стане альтернативним джерелом тепла і гарячого водопостачання до об”єктів соціального призначення. Дякую партнерам USAID за підтримку нашої громади», – зазначив Сергій Моргунов.

Фахівці КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» розповідають, що ця котельня обладнана котлом, насосами, системою очищення води, системою електропостачання, трубопроводами, фітингами та дренажем, а також генератором.

Також там додають, що впродовж 2022-2023 років, підприємство отримало від американських донорів 41 генератор різної потужності, 1 екскаватор для виконання аварійно-ремонтних робіт, 2,8 км труб різних діаметрів, 38 засувок різних діаметрів, 200 тонн технічної солі.

Генеральний директор КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» Максим Білик подякував Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) за надану допомогу та зазначив, що мобільна котельня, у випадку надзвичайних ситуацій, дозволить забезпечити теплом заклади соціальної сфери.

«Отримана мобільна котельна – це вагомий внесок для сталої роботи підприємства в опалювальний період 2023-2024 рр. Вже другий рік поспіль проживаємо у постійній загрозі ракетних атак, через це намагаємось зробити все, щоб бути готовими, у випадку виникнення надзвичайної ситуації, забезпечити теплом тих, хто найбільше цього потребує – заклади соціальної сфери», – зазначає Максим Білик.

У департаменті міського господарства ВМР додають, що всі відповідні служби та комунальні підприємства роблять все можливе для того, аби підготувати Вінницю до можливих блекаутів.

«Вінницька громада проходить уже другий опалювальний період в умовах війни. Розуміємо, що в будь-який момент ворог може відновити терористичні обстріли критичної інфраструктури України. Саме тому ми намагаємось зробити все, щоб бути готовими до можливих блекаутів та надзвичайних ситуацій», – зазначає директор департаменту міського господарства ВМР Роман Фурман.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin