На вихідних 60 робочих груп перевірятимуть укриття міста

Цими вихідними 60 робочих груп у складі працівників поліції, ДСНС та муніципальної варти перевірятимуть укриття міста. Відповідне рішення було прийняте сьогодні на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Перш за все увагу звертатимуть на доступність.

Впродовж 3 та 4 червня фахівці обстежуватимуть приміщення за визначеними адресами по всьому місту. Всього до переліку увійшло 1 236 об’єктів.

Варто зазначити, що після вчорашніх подій у столиці, де загинули дві жінки та дитина, прямуючи до укриття, яке виявилося зачиненим – на чотирьох осіб, які були відповідальні за доступ до укриття, відкрили кримінальні провадження. На цю ситуацію мають зважати всі, хто тримає зачиненими укриття в будинках, муніципальних закладах та комерційних об’єктах.

У департаменті цивільного захисту закликають балансоутримувачів та відповідальних за укриття утримувати його в належному стані, а також тримати відкритим під час сигналу «Повітряна тривога».

«У зв’язку з тим, що ворог все частіше завдає ракетних ударів та ударів дронами-камікадзе по території України та скарги, які надходять від вінничан – було прийнято рішення повторно та оперативно перевірити споруди, де можна перечекати повітряну тривогу. Також ми оновлюємо муніципальну онлайн-мапу укриттів. У разі недопуску на об’єкт, фахівці робочої групи складатимуть відповідний акт», – зазначає директор департаменту цивільного захисту Олег Парфілов.

З рішенням міської комісії можна ознайомитись за посиланням.

У випадку, якщо укриття утримується в неналежному стані або ж під час сигналу повітряної тривоги воно зачинене, вінничани можуть залишити свою скаргу за посиланням або повідомити про це в «Цілодобову варту» за номерами: 15-60; 0-800-60-15-60; (0432) 65-15-60; (0432) 59-50-39; (0432) 60-15-60.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin