За місяць провели понад 100 обстежень на новому мамографі у Центрі матері та дитини

У Вінницькій міській лікарні «Центр матері та дитини» функціонує сучасний мамограф, завдяки якому можна виявити найменші зміни в організмі жінки. Це дозволяє розпочати лікування на перших етапах захворювання. За цей місяць лікарі уже здійснили 113 обстежень. Виявлено 62 доброякісних новоутворення та 5 випадків онкопатології.

У департаменті охорони здоров’я Вінницької міської ради закликають вінничанок не нехтувати своїм здоров’ям та періодично проходити діагностику, оскільки рак молочної залози є найпоширенішим злоякісним захворюванням.

Мамографія є точним та безпечним методом діагностики, оскільки променеве навантаження під час дослідження є дуже низьким. Окрім того, мамографічне обстеження, за направленням лікаря, є безоплатним для пацієнтів.

Жінкам важливо регулярно проходити обстеження:

  • З 20 років – самообстеження молочних залоз (на 6-12 день циклу);
  • У віці старше 40 років – щороку;
  • Пацієнткам молодшого віку лікар також може виписати направлення, якщо підозрює новоутворення.

У департаменті охорони здоров’я міської ради зазначають, що встановлення нового мамографа дозволило значно скоротити тривалість самої процедури, яка тепер, починаючи від обстеження й закінчуючи видачею лікарського висновку, займає не більше 25 хвилин.

«Зміну у якості надання послуг, у позитивну сторону, вже встигли оцінити як лікарі Центру, так і пацієнтки. Саме завдяки сучасному апарату лікарі можуть виявляти найменші зміни в організмі жінки, окрім того, суттєво скоротилась тривалість самої процедури обстеження», – зазначає директор департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш.

Нагадаємо, згідно з крайніми результатами Всеукраїнського муніципального опитування Міжнародного республіканського інституту «IRI Ukraine» Вінниця є лідером за рівнем надання послуг у медичних закладах.

Запис на мамографічне обстеження проводиться за телефонами реєстратури в приміщенні жіночої консультації «ЦМтаД»:

  • 098-85-18-082,
  • 0432-65-11-25.
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin