Сергій Моргунов розповів про основні напрями спрямування бюджетних коштів

Сьогодні на засіданні чергової сесії Вінницької міської ради депутати затвердили низку важливих рішень щодо бюджету територіальної громади. Схвалили звіт про його виконання за I квартал поточного року (основні показники тут), а також внесли оперативні зміни до бюджету, спрямовані, зокрема, на фінансове підсилення заходів тероборони, захисту безпеки населення, забезпечення належного функціонування критичної інфраструктури, благоустрій територій. Окрім того, з метою активізації й згуртування жителів для подальшого розвитку ВМТГ самоврядці погодили збільшити фонд конкурсу «Бюджет громадських ініціатив» із 10 до 20 млн грн на реалізацію проєктів-переможців у 2024 році.

Запропоновані в рішенні зміни до бюджету, обумовлені передусім необхідністю своєчасного та оперативного реагування на виклики воєнного стану та захисту населення від ймовірних загроз і вирішення інших нагальних потреб територіальної громади. Основні напрями, на які депутати передбачили бюджетне фінансування озвучив міський голова Сергій Моргунов.

«Продовжуємо спрямовувати кошти на підтримку силового блоку, підрозділу Національної гвардії, тут є саме 5 млн грн на підтримку новосформованої штурмової бригади. Разом із тим починаємо процедури, які необхідні для будівництва нових укриттів – там де їх немає в наявності в закладах освіти, а саме в 11-ій та 33-й школі, 20, 28, 36 і 47 дитячих садочках. Плануємо доукомплектувати відповідним обладнанням існуючі укриття в наших школах, дитячих садочках і так само направляємо кошти на охорону здоров’я. Також достатньо великий ресурс спрямовуємо на підтримку обласного комунального підприємства «Вінницяоблводоканал» в розмірі 35, 4 млн грн, щодо підвищення якості централізованого водопостачання», – зазначив очільник громади.

Орім того, за інформацією директорки департаменту фінансів міської ради Наталії Луценко, суму в майже у 1,2 млн грн направили на капітальний ремонт укриття КЗ «Вінницький міський центр художньо-хореографічної освіти дітей та юнацтва «Барвінок».

Також сесія підтримала виділення фінансування на грошову допомогу з оплати житлово-комунальних послуг, зокрема, сім’ям загиблих Захисників та Захисниць та родинам вояків, яким було посмертно присвоєно звання Героїв України.

Змінами до бюджету передбачено також придбання необхідного медичного обладнання та витратних матеріалів для «Центру матері та дитини» та «Вінницького регіонального клінічного лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології».

Додаткове фінансування направлено й на реалізацію проєктів із благоустрою територій: облаштування пішохідних частин, паркувальних зон, дитячих майданчиків, озеленення територій тощо.

З-поміж іншого депутати підтримали виділення коштів на утримання та навчально-тренувальну роботу комунальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл. А також відкриття відділення вітрильного спорту та сапбордінгу у МДЮСШ №2.

Не менш важливим стало й рішення про збільшення фонду конкурсу «Бюджет громадських ініціатив». Відтак у 2024 році на реалізацію проєктів-переможців спрямують уже не 10, а 20 млн грн.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin