Маємо заохочувати займатися діток спортом і створювати для цього сучасну інфраструктуру – Сергій Моргунов під час зустрічі із міністром молоді та спорту

Вінницький міський голова розповів, що натепер у місті є сім дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Громада підтримує їх матеріально-технічну базу. Проте спортивна інфраструктура потребує оновлення. І місто рухається в цьому напрямку.

“Наприкінці 2021 року, перед початком повномасштабного вторгнення, ми відкрили спортивний комплекс “Аква-Він”. Майданчик, який з часів незалежності не функціонував – відновили у співфінансуванні міського та державного бюджетів, – зазначив Сергій Моргунов.

За його словами, у Вінниці є ще один амбітний проєкт – будівництво спортивного комплексу на 7 видів спорту. Проектно-кошторисна документація вже готова.

“Коштом лише міського та обласного бюджетів – реалізувати задумане буде складно. Нам потрібні додаткові інвестиції. Маємо надавати можливості та заохочувати займатися діток спортом – і створювати для цього сучасну інфраструктуру. І, звичайно, важливо робити комфортним наше місто для повернення тих українців, які через війну були змушені виїхати за кордон”, – додав міський голова.

Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт висловив підтримку в реалізації таких проєктів – уже в рамках повоєнного відновлення України.

“Ці проєкти існували ще до війни. Ми такі проєкти робили по всій Україні, за підтримки Президента. І я підпишусь під кожним спортивним об’єктом, де є бажання будувати, реконструювати. Але щодо програм: на жаль, під час війни вони зупинилися. Коли буде перемога, то міністерство буде підтримувати проєкти, якщо, звісно, у нас будуть відповідні програми”, – зазначив міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт.

Голова обласної ради Вячеслав Соколовий наголосив на готовності регіону до співпраці.

“Спорт завжди мав високу популярність серед українців. В умовах війни спортсмени роблять неосяжні, на перший погляд, речі; гуртують міжнародну спортивну спільноту навколо теми війни і дуже багато допомагають. Ми маємо достатньо гарну інфраструктуру, тому всі заплановані проєкти – лише посилять спортивну мережу регіону”, – сказав Вячеслав Соколовий.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin