У Вінниці привітали діток, які проживають у дитячому будинку сімейного типу

До дитячого будинку сімейного типу навідалися начальниця Служби у справах дітей Людмила Шафранська, директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова та керівниця міського центру соціальних служб Наталія Добровольська. Він імені міської ради вони привітали родину із різдвяно-новорічними святами. В подарунок батьки-вихователі отримали кухонну машину, посуд, вогнегасник, матеріальну допомогу та солодощі.

“Ми всі хвилюємося, аби у вас усе було добре. Тому сьогодні вітаємо вас із різдвяно-новорічними святами. Дякуємо батькам за підтримку та виховання діток, і за ваші великі та добрі серця”, – говорить начальниця Служби у справах дітей Людмила Шафранська.

На вихованні у подружжя Крищуків двоє біологічних та семеро дітей-вихованців. Найстаршій дівчині – 21 рік, вона вже працює та продовжує проживати у дитячому будинку сімейного типу. Найменшій Віталіні, біологічній донечці – 5 років. Сьогоднішні подарунки як ніколи вчасні, говорить батько-вихователь Віталій Крищук.

“Серед усього іншого від міської ради сьогодні ми отримали кухонну машинку. Я хотів взяти її у розстрочку, але під час війни така послуга не доступна. А тепер разом із дітками будемо пекти різні смаколики, вони в нас таке полюбляють. Вдячні нашим соціальним службам та Службі у справах дітей за постійну підтримку. Це дуже важливо для наших діток”, – додає Віталій Крищук.

Окрім допомоги від міської ради, у дитячий будинок сімейного типу передали також матраци, подушки, ковдри та дитячі ігрові набори, які отримали від дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Консорціуму партнерських організацій за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KfW).

“Ми раді вітати вас сьогодні від імені міської ради та наших партнерів. Хочу, щоб ви завжди були здорові, гарно відпочивали, гарно навчалися і аби все це було у нашій мирній Україні”, – говорить керівниця Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Добровольська.

Вінницька міська рада і надалі підтримуватиме й опікуватиметься дитячим будинком сімейного типу Крищуків. Нині на кожного вихованця за програмою “Гроші ходять за дитиною” є щомісячна виплата у розмірі від 2,5 до 3,5 прожиткових мінімумів.

“Крім того, міська рада заключила із цією родиною договір, йдуть виплати і на дітей, і на батьків-вихователів. Вони також отримують матеріальну допомогу з бюджету міста. Цьогоріч було дві такі виплати. Не дивлячись на ситуацію, яка зараз є у нашій країні, діти мають бути щасливими. Дякуємо батькам-вихователям за їхню життєву позицію та за їхні добрі серця”, – говорить директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin