Родини загиблих вінницьких захисників та захисниць отримують допомогу від міського департаменту соціальної політики

Усі сім’ї Вінницької міської територіальної громади, у кого загинув захисник чи захисниця в російсько-українській війні – перебувають на обліку у департаменті соціальної політики міської ради. Відповідно до комплексної програми “Основні напрямки соціальної політики” і за доручення міського голови Сергія Моргунова – родинам Героїв надаються необхідні допомога та підтримка.

“Відповідно до програми кожен член сім’ї загиблого отримує фінансову допомогу. На опалювальний період ми додатково надаємо матеріальну допомогу. У випадку надзвичайної ситуації родини також можуть звернутися по допомогу до департаменту соціальної політики. До всіх визначних дат ми видаємо продуктові набори. Сім”ям, де є дітки-школярі – ми допомагаємо зібратися до школи. Ці сім’ї мають відчувати підтримку громади. Адже вони втратили у цій війні найцінніше – рідну людину. Тому схиляємо голову перед кожним українським Героєм”, – говорить директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

Наразі на обліку у міському департаменті соціальної політики перебуває понад 200 сімей, які втратили члена родини в російсько-українській війні. Серед них й Ірина. Її чоловік загинув у липні 2014. Кадровий офіцер Державної прикордонної служби Леонід Шірпал тоді одним із перших прийняв бій із російськими терористами. Тепер жінка сама виховує 12 річну доньку.

“Я бачу, що подвиг мого чоловіка був не даремним, це цінується нашою державою. Ми бачимо увагу та повагу від нашої міської ради та департаменту соціальної політики. З усіх питань, чи то пільгових, чи будь-яких інших – з нами завжди на зв’язку. Ми маємо особисті контакти соцпрацівників, все узгоджуємо в телефонному режимі. Ми дуже за це вдячні”, – говорить вдова українського військового Ірина Шірпал.

До всіх, хто може отримати таку допомогу – телефонують працівники департаменту соціальної політики та запрошують за відповідною адресою. Хто ж не може прийти сам – допомогу привозять працівники департаменту.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin