У Вінниці можна долучитися до всесвітньо відомого екологічного руху – плогінгу

Протягом вікенду 16-18 вересня у Вінниці можна долучитися до всесвітньо відомого екологічного руху – плогінгу. А взявши участь в акції, ще й виграти подарунки: термочашку, флікер, рюкзак тощо.

Що може бути краще, ніж об’єднати прогулянку та піклування про чисте довкілля? Ініціатори вінницької акції з плогінгу хочуть звернути увагу мешканців та гостей на проблеми водойм та зелених зон, а також розкрити потенціал їх збереження.

Плогінг – це рух, що зародився у Швеції в 2016 році, а термін поєднує шведські слова «plocka upp» та «jogga», що означає «збирати» й «бігти». Таким чином, суть плогінгу в тому, що людина під час неквапливого бігу збирає сміття, яке знаходить на своєму шляху. Щорічно 17 вересня відзначається Всесвітній день прибирання (World Cleanup Day), в рамках якого відбуваються спонтанні акції в різних міських та природних локаціях.

«У населених пунктах Вінницької міської територіальної громади акція проходитиме 16, 17 та 18 вересня. А щоб заохотити до участі більше людей, департамент маркетингу міста та туризму спільно з проєктом «Малі річки Вінниці» готують брендові подарунки! Отримати їх нескладно, необхідно лише виконати декілька умов:

  1. Обрати малу річку або зону для прибирання з мапи.
  2. Піти на прибирання (самостійно чи компанією).
  3. Опублікувати 16, 17 або 18 вересня допис(и) про проведене прибирання з хештегом #WorldCleanupDay у Facebook, у якому обов’язково позначити сторінки @Visit Vinnytsia та @Малі річки Вінниці, або в Instagram з позначкою @visitvinnytsia. Це можуть бути яскраві фото, відео, цікаві історії тощо», – каже директор департаменту маркетингу міста та туризму Олександр Вешелені.

Важливі моменти:
• учасники мають прибирати біля водойм (ставків чи малих річок) і на фото/відео має бути видно, що воно зроблене біля водойми;
• дописи і профілі мають бути відкритими для всіх користувачів;
• кількість дописів не впливає на шанси виграшу, один профіль включається в загальний список лише один раз.

У понеділок, 19 вересня, відбудеться розіграш подарунків генератором випадкових чисел random.org. Результати будуть опубліковані на сторінках Visit Vinnytsia у Facebook та Instagram.

Повна програма заходів Днів європейської спадщини у Вінниці – за посиланням.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin