Фонд громади «Подільська громада» надав фінансову підтримку підприємствам, які постраждали від ракетного удару 14 липня

60 тисяч гривень фінансової допомоги отримали 7 підприємців/иць, чий бізнес постраждав через ракетний удар по Вінниці 14 липня цього року. Грантові кошти вдалося залучити в рамках проєкту «Працюємо далі», який реалізує Фонд громади «Подільська громада» за сприяння Фонду Ч.С. МОТТА та Громадської організації «ІСАР Єднання». Відповідно до угоди про фінансову допомогу, яку підприємці/иці уклали напередодні, кожен/кожна учасник/учасниця зобов’язуються витратити отримані кошти на відновлення власного бізнесу: зокрема, придбати обладнання або інструменти, що були пошкоджені внаслідок російського теракту (мова не йде про ремонтні роботи, оренду приміщення чи його облаштування).

Як повідомила голова правління Фонду громади «Подільська громада» Олена Данілова, проєкт «Працюємо далі» покликаний підтримати вінницький бізнес, який постраждав 14 липня. Тоді Вінниця зазнала ракетного удару від російських окупантів, який забрав життя мирних людей, понищив будинки, автомобілі, залишив без обладнання, технічного забезпечення до пів сотні підприємців/ць, котрі працювали в Будинку побуту «Ювілейний», Будинку офіцерів тощо.

«Прийом заявок на участь у проєкті тривав з 4 до 20 серпня 2022 року. Відповідно до голосування незалежної конкурсної комісії, до складу якої входили представники/ці бізнесу, громадські активіст(к)и та журналіст(к)и, 7 заявок набрали найбільшу кількість балів і отримають фінансову допомогу на відновлення власної справи, – каже Олена Данілова. – Ми розуміємо, що 60 тисяч гривень – невеликі кошти, але водночас це гарна можливість для того, щоб відновити свою справу і, як кажуть, стати на ноги, почати працювати, заробляти і розвивати рідне місто».

За результатами відбору фінансову допомогу в розмірі 60 тисяч гривень отримали: Широков Максим (ремонт та виготовлення ювелірних виробів), Негур Інна (технічне забезпечення святкових заходів та концертів), Скрипник Тетяна (ремонт та пошив одягу, військового атрибуту), Зеленько Віталій (хімчистка і прання), Чабан Надія (роздрібна торгівля взуттям), Фрумкін Павло (комерційна діяльність у сфері фотопослуг), Ткачук Олена (торгівля канцелярськими товарами, виготовлення сувенірної продукції). Усі вони практично втратили свій бізнес через ракетний удар, але зберегли силу на відновлення власної справи.

«Доведеться все розпочинати з самого початку, – визнає Інна Негур. – Останні 15 років ми займалися прокатом музичної техніки, технічним забезпеченням концертів. Кожен День міста чи День Європи був за нашої участі. Облаштування сцени, світло, мікрофони – все, що ми мали, було 14 липня на сцені Будинку офіцерів… Наша техніка постраждала на 99 %. Тепер нічого не залишилося, ми втратили все обладнання, яке мали. Це невелика фінансова допомога, але дуже цінна підтримка, бо це важливі матеріальні ресурси. Ви робите величезну справу. Усі, хто підтримують тих, хто цього потребує, – роблять велику справу».

Зауважимо також, що згідно з умовами проєкту підприєм(и)ці, які отримують грантову підтримку, зобов’язуються перерахувати восени 2023 року на рахунок Фонду 5 тисяч гривень як благодійну пожертву. Ці кошти будуть витрачені на стипендіальну програму для молоді.

Проєкт «Працюємо далі» реалізується в межах проєкту «Екстрена підтримка фондів громад» у рамках Угоди між Фондом Ч.С. МОТТА та Громадською організацією «Ініціативний центр сприяння активності та розвитку громадського почину «Єднання».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin