На вулиці Привокзальній запрацював новий світлофор Вінницька міська рада

Сьогодні, 6 липня, у Вінниці розпочав свою роботу новий світлофорний об’єкт. Світлофор передбачає декілька варіантів регулювання, що відрізняються по годинам доби, а встановлене обладнання надасть можливість враховувати навіть дні тижня.

З 7-ої ранку до 19-ї години вечора світлофор працюватиме у звичному режимі. З опівночі до 07:00 – у режимі «жовтого миготіння». А решту доби – «за вимогою» пішоходів (для переходу через вул. Привокзальну – необхідно буде натиснути на кнопку виклику «пішохідної фази»).

За попередніми розрахунками, тривалість циклу світлофора буде 60 секунд: транспортна фаза – 42 с. та пішохідна – 18 с. Про це повідомляють у департаменті енергетики, транспорту та зв’язку Вінницької міської ради.

Сучасні світлофори встановлюють на території усієї Вінницької МТГ з метою збільшення пропускної здатності руху транспорту та забезпечення комфорту та безпеки для всіх учасників руху.
Наявність ринків на вул. Привокзальній зумовлюють там шалений потік людей, що значно навантажує пішохідну зону і ускладнює рух транспорту, зокрема громадського, на цій ділянці. Постійний рух пішоходів через проїзну частину створював суттєві затори.

«Дане нововведення покликано усунути проблеми з рухом транспорту на цій досить завантажений ділянці – особливо в години роботи ринків. На основі проведених аналізів кількісних характеристик транспортного потоків та геометричних параметрів вулиць, ми з’ясували, що для поліпшення умов руху на вулиці Привокзальній необхідно налагодити регулювання пішохідного потоку. Власне з цією метою і був побудований світлофор. Тепер і пішоходи почуватимуть себе безпечніше, і водії не будуть стояти в заторах», – каже в.о. директора департаменту енергетики, транспорту та зв’язку Андрій Сорокін.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin