Тут змагатимуться 4500 спортсменів з більше ніж ста країн світу

Тут змагатимуться 4500 спортсменів з більше ніж ста країн світу. Вінницю та Вінницьку громаду представлятимуть спортсмени зі спортивної акробатики, Майстри спорту міжнародного класу Богдан Пограничний та Данило Стецюк. Чоловіча пара отримала «золото» у Кубку світу зі спортивної акробатики Rzeszów FIG Acro World Cup, який проходив у польському місті Жешув. Їхньою підготовкою займалися заслужені тренери України Юрій Голяк та Галина Ковальчук.

Крім того, путівку на Всесвітні ігри виборов і Заслужений майстер спорту України з сумо Важа Даіаурі. Спортсмен переміг у міжнародному рейтинговому турнірі з сумо класу «А» «ROLAND CUP», який відбувся у німецькому місті Бранденбург. Сумоїст – неодноразовий чемпіон Світу та Європи. За свою спортивну кар’єру здобув звання Заслуженого Майстра спорту з сумо та звання Майстра спорту з вільної боротьби. Тренує чемпіона його батько – Заслужений тренер України Важа Даіаурі.

«Спортсмени уже знаходяться у Бірмінгемі, де проходять адаптацію до зміни часового поясу та готуються до змагань. Церемонія відкриття Всесвітніх ігор відбудеться 7 липня о 20:00. Трансляція боротьби сумо пройде 9 липня, а спортивної акробатики – 16 липня. З нетерпінням чекаємо старту. Впевнений у високих результатах вінницьких спортсменів. Вболіваймо за найсильніших, вболіваймо за наших! Слава Україні!» – говорить голова комітету по фізичній культурі і спорту міської ради Сергій Краєвський.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin