Сьогодні у Вінниці другий день з офіційним візитом перебуває швейцарська делегація

Сьогодні у Вінниці другий день з офіційним візитом перебуває швейцарська делегація. Гостям у міській раді презентували новий сайт міста, а також розповіли про діджиталізацію управлінських процесів та впроваджені у місті електронні сервіси. Крім того, для делегатів було проведено екскурсію Прозорим офісом.

Про це повідомляють у Вінницькій міській раді.

Під час зустрічі мер Сергій Моргунов зауважив, що надзвичайно приємним є той факт, що День Незалежності України відзначається разом з закордонними друзями.

Крім того, очільник міста розповів, що Швейцарія є країною, підтримка якої особливо сильно відчувається нашою державою. Зокрема тому, що партнерству Вінниці та Швейцарії цьогоріч виповнюється 15 років – тоді було підписано першу угоду про співробітництво і наше місто отримало першу партію трамваїв з Цюриху.

Ми цінуємо ці результати. І це довгострокове співробітництво, яке потім розширилось і в інших сферах. Ще один напрямок співпраці – це проект з енергоефективності. Ми змогли забезпечити нову якість послуг з теплопостачання для мешканців 3-х мікрорайонів. Завдяки масштабним заходам з модернізації системи: заміні мереж, будівництву нових та реконструкції застарілих котелень, впровадженню системи SCADA. Вінниця першою серед міст у Східній Європі здобула Європейську Енергетичну Відзнаку. І ми далі підтримуємо цей статус системною роботою,

– розповів міський голова.

Ще одним проектом у реалізації якого допомогли швейцарці є розвиток велосипедної інфраструктури міста. Наразі Вінниця має розгалужену систему велопрокату та веломережу у 85 кілометрів.

Окремо очільник міста відзначив вінницький успіх у галузі електронного врядування та цифровізації. Це є одним з пріоритетів Стратегії міста на найближчі 10 років. Варто зазначити, що Швейцарія підтримала міську ініціативу щодо аудиту фінансів громади. Вінницю відібрали до участі в проекті, а зі свого боку місто робитиме все, щоб підвищити рівень прозорості та відкритості.

Завдяки саме цьому партнерству у Вінницькій міській територіальній громаді було запроваджено інструменти е-демократії, зокрема систему петицій, громадських бюджетів та муніципальний чатбот.

Вінниця вже багато років системно впроваджує новітні технології. Вона стала майданчиком для пілотного впровадження загальнонаціональних сервісів та електронних інструментів і поширює набутий досвід серед інших міст України. Ми вдячні Швейцарській Конфедерації за підтримку різних проєктів цифровізації, які впроваджено в рамках співпраці з програмою EGAP,

– розповів заступник міського голови Андрій Очеретний.

Презентований сьогодні новий сайт Вінниці теж було реалізовано за підтримки Швейцарсько-української програми EGAP. На ньому є вся необхідна інформація про місто, сервіси та владу. Тож тепер містянам стало набагато легше отримувати необхідну їм інформацію.

Своєю чергою голова швейцарської делегації, Другий Віце-Президент Національної Ради Швейцарії Мартін Кандінас привітав усіх із Днем Незалежності. Пан Кандінас побажав нашій країні, миру, злагоди, процвітання та успіхів у реалізації реформ.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin