До Вінниці з дводенним візитом приїхала делегація зі Швейцарії

Учора, 23 серпня, до Вінниці з дводенним візитом приїхала делегація зі Швейцарії. До складу якої увійшли представники Національної Ради Швейцарії, Офісу Федеральних Зборів та Посольства Швейцарії в Україні. Очільником делегації є Другий Віце-Президент Національної Ради Швейцарії Мартін Кандінас.

Про це повідомляють у Вінницькій міській раді.
Гості знайомились з результатами проектів, які вже були реалізовані Вінницею у співпраці зі Швейцарією. Екскурсію містом для делегації проводив мер Вінниці Сергій Моргунов.
Як приклад реалізації масштабного інфраструктурного проекту, гостям було презентовано вулицю Замостянську. Мер провів гостей вулицею, реконструкцію якої було проведено впродовж 2018 – 2019 років та розповів про нововведення серед яких оновлені трамвайні колії, система відеонагляду, нове освітлення та перші в Україні платформи віденського типу – піднесена проїзна частина в зоні трамвайної зупинки.


“До реконструкції ця територія була депресивною. Цей мікрорайон – колишнє військове містечко початку XX століття. І коли ми прийняли рішення зробити його реновацію, то розпочали з вулиці Замостянської. У тому числі в контексті отримання нової партії швейцарських трамваїв з Цюриха у другій половині 2022 року, про що у нас вже підписана угода. Це транспорт 90-х років минулого століття, він у досить гарному стані та на сьогодні ще їздить Цюрихом. Наступний етап оновлення цієї території – це реновація проспекту Коцюбинського з будівництвом нової трамвайної колії – так звана «Вінницька миля»,
– розповів пан Моргунов.
Після екскурсії вулицею Замостянською гості разом з мером та представниками мунципалітету вирушили до центра Вінниці на трамваї.
“Ми вражені Вінницею, нам у вас дуже подобається. Особливо те, що ми бачимо на вулицях трамваї, які ми пам’ятаємо з дому, тому ми почуваємось у вас як дома. Ці трамваї у вас просто в чудовому стані. Та найбільше мене вразило те, що у Вінниці є своє бачення. Ви крок за кроком впроваджуєте цікаві та необхідні для міста проєкти. І для Швейцарії важливо робити хоча б маленький внесок в історію успіху Вінниці. В інтересах Швейцарії та самого міста Цюриху, щоб співпраця продовжувалась. І ми дійсно знаємо, що в наступному році Цюрих пришле ще партію трамваїв, це буде наступний крок у нашій співпраці,”
– поділився враженнями від побаченого голова швейцарської делегації Мартін Кандінас.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin