“Стратегія 3.0 спрямована на прорив у розвитку та інновативність”, – мер Моргунов

Сьогодні, 27 січня, відбулася онлайн-презентація проєкту Стратегії розвитку Вінницької міської територіальної громади лідерам громадської думки. Це план розвитку Вінниці на наступні 10 років, до розробки якого були залучені представники громадськості, влади, бізнесу, наукової спільноти, молоді, іноземних експертів та мешканців громади.  У Стратегії 3.0 напрацьоване нове бачення, принципи та пріоритети. Якщо в попередньому документі – «Вінниця-2020» головною тезою було «сучасне, комфортне, європейське місто успішних і усміхнених людей», то тепер Вінниця має стати містом-магнітом. Цій візії підпорядковані шість пріоритетів. 

До того ж, Вінниця тепер – це не тільки місто, а велика громада, об’єднана з сусідніми селами. Тому необхідно була нова, більш амбітна та якісна Стратегія, з погляду інтеграції цих громад та врахуванням глобальних викликів.
Вінниця має понад десятилітній досвід стратегічного планування, починаючи з того часу, коли міським головою був ще Володимир Гройсман. Ми успішно виконали Стратегію «Вінниця-2020». Також сформували Концепцію інтегрованого розвитку міста до 2030 року. Це дозволило Вінниці 6 років поспіль тримати високу планку найкомфортнішого міста в Україні. А також закласти фундамент для подальших системних змін, – пише мер. – І саме тому Стратегія 3.0 спрямована на прорив у розвитку та інновативність, що дозволить Вінниці бути лідером і успішно конкурувати з іншими громадами . Це головна візія нового документу.

Стратегія 3.0 ґрунтується на ключових принципах:

☑ кожен вінничанин важливий;
☑ прозорість та нульова терпимість до корупції;
☑ сталість;
☑ залученість і співпраця.

Визначено 6 пріоритетів:

  1. цифровізація муніципального простору;
  2. інтегрована громада: якісні та доступні муніципальні послуги для всіх;
  3. муніципальні інвестиції;
  4. зелена економіка та смарт-спеціалізація;
  5. доступне, безпечне та екологічно чисте середовище;
  6. пульсуюче місто.

Перші три пріоритети є базовими. Вони покликані забезпечити нову якість послуг та інноваційну інфраструктуру у всіх сферах з використанням цифрових технологій. Два наступні – це проривні, сучасні ідеї. А шостий пріоритет, об’єднуючи зміст попередніх, власне і реалізує візію міста-магніта, яке притягує інновації, ідеї, активних та креативних людей.
Важливо, що цей документ представляє результат серйозної роботи, численних дискусій та зустрічей з експертами, депутатами міської ради 7 та 8-ого скликань, фахівцями з різних галузей, швейцарськими урбаністами, громадським сектором, науковцями, бізнесом, мешканцями. Також ще тиждень триватиме опрацювання пропозицій, які надходитимуть після презентації. А фіналізований документ винесемо на розгляд сесії міської ради у лютому. Вінниця повинна мати проривну Стратегію 3.0, щоб наша громада і кожен її мешканець були успішними, – зазначив Сергій Моргунов.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin