Вінничан запрошують долучитись до конкурсу соціально-культурних проєктів

Десять років поспіль вінницькі інститути громадянського суспільства можуть отримати фінансову підтримку для реалізації їхніх соціально-важливих проектів на території Вінницької міської територіальної громади. Прийом проектів від громадських організацій триватиме з першого лютого по третє березня. Переможці отримають фінансову підтримку з бюджету Вінницької міської ТГ на реалізацію своїх ідей, які мають соціально важливе значення для громади в цілому. Цього року в бюджеті для підтримки розвитку ініціатив ІГС передбачено 1 млн грн. Визначений розмір фінансової підтримки на реалізацію соціально-культурних проектів: мінімальний – 25 тис. грн та максимальний – 100 тис. грн.

Розпочинаючи з 2012 року, зазначений конкурс Вінницька міська рада проводить щороку. Переможцями стануть ті проекти, які  будуть визнані кращими за певними критеріями. На реалізацію своїх ідей громадські об’єднання отримають фінансову підтримку з бюджету Вінницької міської ТГ.

У рамках «Концепції інтегрованого розвитку м. Вінниці до 2030» визначено ряд комплексних заходів для співпраці та підтримки громадянського суспільства. Одним із таких заходів є конкурс соціально-культурних проєктів для вінницьких громадських об’єднань. «Міська влада, навіть в умовах сьогодення, вирішила надати традиційну фінансову підтримку інститутам громадянського суспільства для реалізації проєктів, з метою  всебічного розвитку Вінницької міської територіальної громади», – каже начальник інформаційно-аналітичного відділу департаменту правової політики та якості Наталія Малецька.

Серед пріоритетних напрямків проєктів, які відповідають стратегічним цілям Концепції інтегрованого розвитку м. Вінниці 2030, для яких надається фінансова підтримка – комфортне, культурне та соціально відповідальне місто; конкурентоспроможне українське місто на мапі Східної Європи; екологічне й зелене місто над річкою Південний Буг, місто сталої мобільності; місто збалансованого просторового розвитку; місто сильної громади.

Учасниками конкурсу можуть стати інститути громадянського суспільства –громадські організації, творчі та громадські спілки, із статусом юридичної особи, зареєстровані в установленому порядку не менше ніж за 6 місяців до дати оголошення конкурсу та згідно із законодавством мають право на отримання фінансової підтримки за рахунок бюджетних коштів.

З усіма деталями конкурсу можна ознайомитися на сайті міської рад в розділі «Конкурс соціально-культурних проектів інститутів громадянського суспільства у 2020 році» за посиланням https://www.vmr.gov.ua/Lists/CivicOrganizations/ShowContent.aspx?ID=45 .  

Консультації щодо участі в конкурсі та правил написання проектів надаються за телефонами: 59-51-59, 59-51-36, 59-51-55.

Кінцевий термін подачі проєктів – 03 березня 2021 року до 17:00 год.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin