Ліки для хворих на ковід закуповують за кошти міського бюджету

Національна служба здоров’я України  «ковідним» пакетом покриває 20% вартості медикаментів для лікування хворого на коронавірус.  80% – це  кошти міського бюджету. 


Як розповів директор департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради Олександр Шиш держава частково компенсує шляхом «ковідного» пакету заробітну плату і медикаменти. Проте цього пакету вистачає на те, щоб заплатити надбавку медичним працівникам у розмірі 200%, а не 300%, як повідомлялось раніше. Також частково покривається вартість медикаменти. Витратні матеріали і дороговартісні медикаменти з державного бюджету не купуються.

«У Вінницькій міській клінічній лікарні №1 у зв’язку із розгортанням додаткових ліжок для хворих на COVID-19 збільшилися і витрати на лікування.  В середньому заклад витрачав на медикаменти 1 млн 200 тис. грн. Але в зв’язку з тим, що в першій лікарні уже 232 «ковідних» ліжка – ми вже підходимо до потреби у 1,5 млн грн щомісячно на медикаменти тільки по цьому закладу», – зазначив директора міського департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin