У Вінниці затримані лікарі-хабарники

Як повідомляє Відділ комунікації поліції Вінницької області, слідчі Вінницького відділу поліції  ГУНП у Вінницькій області спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань за процесуального керівництва місцевої прокуратури  задокументували  злочинну діяльність групи лікарів спеціалізованої медико-соціальної експертної  комісії,  які отримували неправомірну вигоду за встановлення мешканцям області групи інвалідності.

Як повідомив начальник ГУНП у Вінницькій області Іван Іщенко, за  інформацією слідства, посадовці систематично вимагали та отримували неправомірну вигоду від мешканців Вінниці та області за прийняття рішення щодо встановлення групи інвалідності. 

29 вересня за місцем роботи службовців проведено обшуки та вилучено грошові кошти, отримані злочинним шляхом, на суму понад 58 тисяч гривень. 

Тривають слідчі дії з метою вилучення медичної документації стосовно осіб, що проходили медичні обстеження для  визначення групи інвалідності зазначеною комісією в  2019-2020 роках, інших речових доказів.
Документування злочинної діяльності посадовців здійснюється в рамках відкритого кримінального провадження, передбаченого  ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Відповідно до санкції цієї статті зловмисникам загрожує кримінальне покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin