Мер Моргунов: Спілкуйтесь з тими, кому вже вдалося зробити свій дім кращим

Вінниця – у лідерах в сфері розвитку ОСББ. Практично у кожному третьому багатоквартирному будинку створено об’єднання співвласників. На сьогодні – це 35,4% загального житлового фонду міста.

“За цим показником Вінниця входить до трійки обласних центрів з найкращою динамікою, згідно з даними Міністерства розвитку громад та територій України. А наші муніципальні програми підтримки заохочують цей процес, – пише мер. – Цифри цифрами, але важливо, що ОСББ дає можливість покращити комфорт проживання у будинку. Вінничани все частіше обирають такий спосіб управління, аби спільно вирішувати комунальні проблеми. Люди розповідають, що отримують не лише якісний сервіс, а й економію”.

Перевагами ОСББ вже користуються мешканці 730 вінницьких багатоповерхівок. До того ж місто пропонує для таких об’єднань безкоштовний капремонт – його вид визначають самі мешканці. А якщо будинок був введений в експлуатацію до 1970 року, то таких ремонтів проводиться два за рахунок бюджету.

“Люди завжди ставляться до змін обережно. Але чим більше інформації про ОСББ у вас буде, тим більш виважене рішення ви зможете прийняти. Спілкуйтесь з тими, кому вже вдалося зробити свій дім кращим. Під лежачий камінь вода не тече”, – додав Сергій Моргунов.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin