Уряд призупинив виїзд сезонних робітників за кордон – безробітних пропонують залучати до будівництва доріг

Україна призупинила виїзд сезонних працівників за кордон. Заборона Кабміну на чартерні рейси унеможливлює виїзд сезонних робітників до інших країн. Поки жодного офіційного рішення щодо прямої заборони на виїзд за кордон на заробітки немає.

Про це повідомив Каймо Кууск, посол Естонії в Києві.

«Фінляндія хотіла мала намір забрати 14 тисяч сезонних працівників з України. Були довгі переговори, і в кінці кінців Фінляндії вдалося умовити Україну. Однак після доставки перших 200 чоловік в Гельсінкі уряд України призупинив подальші чартерні рейси і сезонних працівників більше за кордон не випускають», — заявив посол.

Вірогідно, Україна відмовилася відправляти заробітчан до Фінляндії через те, що їх доведеться звідти евакуювати, а для цього знову здійснювати авіарейси за рахунок держави, вважає Кууск.

Тим часом прем’єр-міністр України Денис Шмигаль запропонував безробітних відправити на будівництва доріг. Проте створення робочих місць в Україні, яке обіцяв прем’єр, в даній ситуації дуже складне завдання вважає посол.

Спікер парламенту Дмитро Разумков прокоментував намір прем’єра Дениса Шмигаля створювати нові робочі місця шляхом залучення українців до ремонту і будівництва автомобільних доріг:

«Давайте прийде, принесе, почитаємо, далі будемо ухвалювати рішення. Оскільки хотілося б, аби країна швидше вийшла з ситуації із карантином, коли це буде можливо. І, звісно ж, щоб така можливість з’явилась не тільки в Україні, а й у світі»

Не дивлячись на те, що більшість Європейських країн закрили кордони для іноземців, вони готові прийняти українських заробітчан. Однак, в уряді заявляють, що переймаються про здоров’я громадян, адже в таких умовах будь-яка подорож небезпечна.

Також уряд готовий розглянути кожен запит на виїзд з країни окремо та прийматиме рішення виходячи з епідемічної ситуації.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin