Працювати в 65 років: “Слуга народу” планує підвищити пенсійний вік. Яким він буде і коли?

У Верховній раді заявили про необхідність підвищення пенсійного віку для українців . Планують розпочати процедуру зі збільшення вікового цензу щодо виходу на пенсію з 2023 року. Про це йдеться у матеріалі сайту “Обозреватель”

Так, в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна” голова комітету ВР з питань соцполітики Галина Третьякова зробила заяву про неминучість підвищення пенсійного віку. За її словами реформа повинна відбуватися повільно, орієновний термін – по одному місяцю в рік.

“Я думаю, що Україні потрібно йти на дуже плавне підвищення пенсійного віку, наприклад, на 1 місяць на рік, починаючи з 2023 або 2025 року, інакше ми своїх дітей прирікаємо на ще гіршу долю і гіршу пенсію. У той же час – це не питання сьогоднішнього дня “, – розповіла Третьякова.

Водночас колишній міністр соціальної політики України Андрій Рева розкритикував ідею Третьякової . Він вважає, що підвищення пенсійного віку недоцільне, тим більше при минулому уряді вдалося переконати МВФ, що цей захід зайвий.

“Коли святкуєш Новий Рік, потрібно добре закушувати. Тоді такі ідеї не відвідували б деякі порожні голови наших парламентаріїв, тим більше, глав комітету. У 2017 році ми проводили пенсійну реформу і напередодні МВФ висунув ряд вимог до цієї реформи. І одна з вимог полягала в необхідності підвищення пенсійного віку. Ми тоді провели складні переговори з МВФ і пояснили нашим колегам, що підвищення пенсійного віку є недоцільним в Україні “, – висловився Рева.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin