На Вінниччині циганка продала в рабство 2 людей на лісопилку

На Вінниччині правоохоронці затримали жительку ромської національності, яка займалася торгівлею людьми. У лютому минулого року зловмисниця продала 36-річного чоловіка та 39-річну жінку у рабство подружжю підприємців, які змушували безкоштовно працювати на лісопилці. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області.

Відомо, що ” циганка” використала уразливий стан чоловіка та жінки, які на той час не мали місця роботи та постійних джерел доходів. Зловмисниця обіцяла під час зустрічі людям високу зарплату на підприємстві, на що останні погодилися і поїхали разом із жінкою на територію підприємства.У той же день подружжя підприємців поселили нових робітників у приміщенні, яке не пристосоване для прожиття. Власники лісопилки погрожували та били чоловіка та жінку, щоб ті працювали безкоштовно на підприємстві.

Як повідомляють у прокуратурі жінці ромської національності 02.01.2020 оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 149 КК України, та скеровано до суду клопотання про обрання їй запобіжного заходи у вигляді тримання під вартою.

Вживаються заходи для встановлення місця знаходження подружжя, яке  покинуло своє місце проживання та зникло у невідомому напрямку.

Довідково: ч. 2 ст. 149 КК України – Торгівля людьми,- караються позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin