Дрони, мавіки, тепловізори: Вінниця передала військовим чергову допомогу

Нещодавно мер Вінниці Сергій Моргунов і голова обласної ради Вячеслав Соколовий передали бійцям однієї з військових частин нову партію технічного обладнання, яке допоможе захищати територію України. Вояки, які перебувають на передовій на сході країни, отримали 300 FPV-дронів, 20 Mavic 3T, 20 тепловізорів, 20 зарядних станцій Bandera Power та 10 прожекторів.

Військові кажуть, що сьогодні вести війну і тримати фронт неможливо без дронів та інших супутніх засобів. Для них коптери потрібні не тільки для того, щоб зупиняти ворога, який наближається. Мавіки стали «очима» бійців, і працюють вони майже без перестанку.В одну з бойових бригад Вінниччини завезли ще одну партію потрібних засобів

Допомога військовим залишається ключовим пріоритетом у роботі Вінницької міської ради та всієї команди Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу.

В одну з бойових бригад Вінниччини завезли ще одну партію потрібних засобів

«Понад 30 військових формувань ми підтримуємо на постійній основі, – говорить Сергій Моргунов. – Звісно, це різні об’єми. В пріоритеті у нас залишаються військові частини, що розташовані на Вінниччині, або в яких служить чимало вінничан. Запити від військових маємо весь час – починаючи від автомобілів, закінчуючи FPV-дронами та тепловізорами. Крім того, ми направляємо субвенції окремим військовим частинам, і вони самі можуть кувати все необхідне для їхніх формувань».

Разом із технічними засобами, військовим передали повнопривідну автівку з кузовом. Її власними силами придбали працівники Муніципальної варти, адже в цьому підрозділі служать і їхні колеги.

Також в рамках роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу для потреб бійців, які знаходяться близько до лінії фронту, готують лазню на колесах.

Військові разом із Сергієм Моргуновим та Вячеславом Соколовим оглядаю технічні засоби, які передали військовим

«Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб продовжує свою роботу. Зараз усі зусилля спрямовані на те, аби підтримати наших військових та їхні підрозділи. Це позиція і Володимира Гройсмана, і всієї нашої команди, – говорить голова обласної ради Вячеслав Соколовий. – Одній з військових частин сьогодні передали те, на що в них був запит. Найближчим часом плануємо також передачу мобільної лазні, яку, в межах проєкту Гуманітарного штабу, виготовили наші громади».

Цьогоріч із бюджету Вінницької громади на пріоритет «безпека та оборона» скеровано близько 1 мільярда гривень. А Вінниця, згідно з дослідженням ГО «Громадський контроль», є лідером серед обласних центрів за часткою передбачених коштів на підтримку Сил Оборони України.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin