У Вінниці встановили пандус біля житлового будинку на вулиці Учительській, 12

Ще один пандус в житловому секторі міста днями з’явився біля першого під’їзду багатоповерхівки на вулиці Учительська, 12. Це вже третя така конструкція, встановлена біля житлових будинків з початку року.

Як розповідає директор департаменту житлового господарства Вінницької міської ради Віталій Місецький, конструкцію, яка полегшує доступ до під”їзду людей з інвалідністю та маломобільних містян встановили на прохання мешканців цієї багатоповерхівки. Так, у Вінниці продовжують дбати про доступність та безбар’єрність, адже турбота – один з пріоритетів міської ради на цей рік.

«Звернення надійшло від людини на візку, роботи виконали коштом міського бюджету. Попри все маємо дбати про комфортність пересування містом. Люди з інвалідністю чи ті, які мають маленьких дітей, не повинні відчувати додаткових незручностей. Крім того, питання міської мобільності набуває особливої актуальності у зв”язку з тим, що з війни повертається чимало військових з тими чи іншими пораненнями. Тому маємо докладати зусиль, щоб у міру можливостей створити у місті комфортні умови пересування для маломобільних містян», – каже Віталій Місецький.

Пандус встановили за короткий термін, щоб не створювати мешканцям зайвих незручностей протягом тривалого часу.

Загалом цьогоріч у Вінниці заплановане облаштування ще двох пандусів. З початку року такими конструкціями уже обладнали третій під”їзд житлового будинку на вулиці Замостянській, 36 та другий під’їзд на вулиці Дениса Бабія, 70.

Якщо мешканці будинку бажають, щоб біля їхнього під’їзду з’явився пандус, вони мають звернутися до департаменту житлового господарства. Номер телефону: (0432) 59-51-24.

Рішення про облаштування такої конструкції ухвалюватимуть на підставі того, чи проживають у будинку маломобільні групи населення, а також зважаючи на технічні та фінансові можливості.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin