Вінничани здобули 23 особистих і 46 командних медалей на чемпіонаті України зі спортивної радіопеленгації

З 4 по 7 квітня команда Вінницької області, що складалася з вихованців міської дитячо-юнацької спортивної школи № 2, брала участь у чемпіонаті України зі спортивної радіопеленгації серед дорослих, юніорів та юнаків. Молоді спортсмени здобули 23 індивідуальних та 46 командних медалей. У складі команди були вибрані кращі представники, а також новачки, для яких ці змагання були дебютними і успішними.

Впродовж чотирьох днів у місті Бережани Тернопільської області понад 100 спортсменів з дев’яти регіонів України змагались за першість.

Окрім вінничан, у чемпіонаті «полювали на лисиць» хлопці та дівчата з Волинської, Донецької, Київської, Сумської, Хмельницької, Івано-Франківської, Львівської областей та міста Київ.

Вихованці спортшколи № 2, які брали участь у складі збірної області, на чолі із Заслуженим тренером України Сергієм Зеленським та тренерами-викладачами Олександром Марчуком і Богданом Войцехівським, привезли з Бережан багато нагород. Завдяки злагодженості, майстерності та підтримці юні радіоспортсмени МДЮСШ № 2 в особистому заліку здобули 23 медалі: 8 золотих, 4 срібних та 11 бронзових.

Як повідомив Сергій Зеленський, для п”яти вихованців це були перші змагання такого рівня, а четверо з них стали призерами.

«Дебютували на Всеукраїнському турнірі Володимир Конончук та Софія Чигур у віковій категорії до 12 років. Оксана Шенкарьова, Марія Кедь та Марія Кіча – до 14 років. Діти, звісно, хвилювались, втім вдало підкорили бігові траси у тернопільських лісах. Наші спортсмени проявили характер, витримку та високий клас підготовки», – зазначає тренер.

У підсумку чемпіонами й призерами в особистому заліку в категорії юнаків та дівчат стали:

Володимир Конончук – 1 золота і 1 бронзова медалі;

Софія Чигур – 3 золоті та 1 срібна медалі;

Олександр Богуславський – 2 золоті та 1 срібна медалі;

Оксана Шенкарьова – 1 бронзова медаль;

Марія Кедь – 1 бронзова медаль.

Серед юніорок і юніорів:

Уляна Пізюк – 3 бронзові медалі;

Анастасія Лаврикова – 1 бронзова медаль;

Володимир Ляхович – 1 срібна і 1 бронзова медалі.

Серед категорії чоловіків «Ч20»:

Олександр Марчук – 1 золота та 1 бронзова медалі.

Серед категорії жінок «Ж20»:

Аліна Солоненко – 1 золота, 1 срібна та 2 бронзові медалі.

Крім того, в командних заліках спортсмени МДЮСШ №2 вибороли 16 золотих, 10 срібних та 20 бронзових нагород.

«В умовах дії в Україні воєнного стану, проведення повноцінних тренувальних заходів суттєво ускладнено. Адже для організації таких тренувань необхідно мати безперешкодний доступ до лісових масивів, що наразі обмежено. Попри це, тренерському складу відділення радіоспорту Вінницької спортшколи № 2 вдалось організувати необхідний об’єм тренувальної роботи, залучивши до нього спортсменів різних вікових груп. Завдяки цьому вдалось сформувати достатньо потужну команду області, основу якої склали хлопці та дівчата МДЮСШ № 2», – зазначає Сергій Зеленський.

Також він додав, що у підсумку команда Вінницької області посіла почесне третє місце. Команда Волинської області зайняла друге місце, команда Києва виборола першість.

Голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський привітав переможців і призерів чемпіонату, а також їхніх тренерів з чудовими результатами.

«Пишаємось нашими спортсменами та підтримуємо їх у їхніх досягненнях, адже вони роблять великий внесок у розвиток спорту нашого регіону та країни загалом. Вдячні тренерам, адже вони мотивують покоління, що підростає задля досягнення успіхів у своїх захопленнях. Бажаю всім подальших перемог!» – говорить Сергій Краєвський.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin