У Вінниці на тролейбусні маршрути виїхало ще 2 нових тролейбуси «VinLine»

26 грудня, на тролейбусні маршрути Вінниці виїхало ще 2 тролейбуси «VinLine» з бортовими номерами «063» та «064». Виготовили їх фахівці Вінницької транспортної компанії на базі тролейбусного депо. Серед основних переваг – можливість автономного ходу. Це дозволяє залучати їх до пасажироперевезення у віддалені райони громади. Також вони є енергоощаднішими у порівнянні зі старими ЗіУ-9.

Також нові тролейбуси є інклюзивними, оскільки обладнані пандусом та відповідним майданчиком для людей, які пересуваються кріслом колісним та батьків з дитячими візочками.

У департаменті транспорту та міської мобільності зазначають, що нові машини працюватимуть у тестовому режимі на різних маршрутах міста. А уже надалі планується підсилення наявних тролейбусних маршрутів з автономним ходом.

«Ми продовжуємо працювати над підсиленням тролейбусної мережі у нашій громаді, зокрема транспортних маршрутів до віддалених районів нашої громади. Наразі є велика потреба у збільшенні кількості інклюзивного транспорту на маршрутах. Окрім того, досвід минулого року показав нам всю важливість енергоощадного громадського транспорту», – зазначає директор департаменту транспорту та міської мобільності ВМР Андрій Сорокін.

Нагадаємо, що КП «Вінницька транспортна компанія» запрошує до себе на роботу водіїв та водійок тролейбуса, трамвая та муніципального автобуса. Фахівці підприємства готові навчати майбутніх водіїв, у яких ще немає відповідних навичок кермування тролейбусом або трамваєм. Детальніше за посиланням.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin