У школах Вінниці відкрили п’ятнадцятий клас безпеки

П’ятнадцятий клас безпеки відкрили у школах Вінниці

У закладах освіти вінницької громади з’явився ще один клас безпеки. Його відкрили у КЗ “Вінницький ліцей №22”.

Як розповідає директорка освітнього закладу Галина Розторгуєва, над створенням класу безпеки працювали чимало.

«В осередку створили великий ілюстративний простір, також є все наочне обладнання, відповідно до рекомендацій МОН. Тут також можна проводити навчальні зустрічі з вчителями, технічними працівниками та батьками, адже питання безпеки передбачає роботу з усіма учасниками освітнього процесу. Клас безпеки поділений на зони, де можна ознайомитися з порядком дій у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, основам протипожежної, мінної безпеки, цивільного захисту, правилам надання першої домедичної допомоги тощо», — зауважила вона.

Під час відкриття простору відбулась презентація безпекових осередків класу, в яких розглядають порядок дій небезпек, які спіткають нас у різних осередках, таких як: вулиця, школа, лікарня, власна кімната тощо.

Як зазначає директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко, клас безпеки у 22 ліцеї став гарним завершальним підсумком цьогоріч, і загалом є 15, який діє у освітніх закладах Вінницької громади.

“Ці класи відкриваються, щоб зберегти найдорожче – життя та здоров’я наших дітей”, — зауважила очільниця департаменту.

За її словами, планується поступове відкриття класів безпеки в кожному закладі освіти нашої громади. Зокрема, на наступний рік заплановане відкриття ще десяти таких класів.

На думку освітян, потрібно з маленького віку навчати дітей правил безпечної поведінки вдома, на вулиці та в школі, аби в разі небезпеки вони не розгубились, а діяли задля збереження власного чи чужого життя.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin