Сергій Моргунов повідомив про відкриття офісу Вінниці в Брюсселі

Завдяки налагодженню співпраці з Європейським комітетом регіонів у Брюсселі запрацював Офіс Вінниці. Офіційне представництво нашої громади на міжнародній арені відкриє більше можливостей для обміну досвідом та нових партнерств з іноземними колегами.

Як розповів Вінницький міський голова Сергій Моргунов, відкриття офісу у Брюселі – це особлива подія міжнародного рівня, що наблизить Вінницьку громаду до європейської спільноти, а також полегшить взаємодію з містами-побратимами та партнерами.

“Офіційне представництво нашої громади у Європейському Комітеті Регіонів у Брюсселі дасть нам більше можливостей для того, щоб переймати досвід іноземних колег та бути ближчими до грантових проєктів і ділових процесів. Думаю, весь світ бачить, наскільки рішуче Україна налаштована на євроінтеграцію. Вінниця, як і кожна громада, докладає максимум зусиль для того, щоб зберігати стабільність під час війни, розвиватись та змінюватися на краще. Ми активно налагоджуємо міжнародні зв’язки та зміцнюємо економічний потенціал. Очікуємо, що офіс Вінниці у ЄС стане майданчиком для нових знайомств та подальшого розвитку нашої громади”, – зазначив очільник громади.

За його словами, очолювати офіс буде Марія Леванчук, яка напряму співпрацюватиме з вінницьким КП “Інститут розвитку міст” та департаментом відновлення та розвитку Вінницької міської ради. Міська рада також розпочинає формувати спільноту амбасадорів нашого міста по всьому світу з-поміж вінничан, які живуть наразі закордоном. Інтереси нашої громади в Італії та Великій Британії представлятиме Вікторія Вдовиченко. Крім того, триває комунікація з вінничанами у Сполучених Штатах Америки, Кореї, Японії, Фінляндії та інших країнах.

Варто зауважити, що Вінниця як громада України робить чимало для того, щоб прискорити євроінтеграцію в горизонтальній площині. І відкриття вінницького представництва у бельгійській столиці – це черговий крок на шляху до зближення з іноземними партнерами. Власне, подібні офіси відкривали й інші країни під час підготовки до вступу в ЄС.

Як розповів заступник міського голови Андрій Очеретний, на відкритті нашого представництва були присутні представники європейських інституцій та наші колеги з країн-членів ЄС, зокрема Франції, Чехії, Фінляндії, Естонії, Італії, Польщі, Румунії, Німеччини, а також представник Святого Престолу при ЄС та багато інших.

Разом із командою міської ради на церемонії відкриття були присутні Генеральний Секретар Європейського Комітету Регіонів Петр Бліжковський, а також члени ЄКР: віцепрезидент французького регіону Бургонь-Франш-Комте – Патрік Моліноз, пані-мер Гданську – Александра Дулькевич, Крістоф Руйон – голова політичної групи соціал-демократів, Ніна Рателяйнен – президентка політичної групи “Зелені”. До того ж, на церемонії також завітала колишня депутатка Європейського Парламенту Реббека Гармс.

“Також були присутні представники України в ЄС, зокрема заступниця голови Місії України при ЄС Ірина Єфремова та голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко. Відкриття офісу стало можливим завдяки нашому партнерству з Європейським комітетом регіонів. І ми дуже вдячні за підтримку його членам, – сказав Андрій Очеретний. – Наша громада має намір розвиватися та ставати прикладом для наслідування. Ми маємо для цього потенціал – так про Вінницю говорять європейці. З підтримкою ззовні ми неодмінно зможемо реалізувати задумане”.

Напередодні відкриття вінницького представництва, делегація з Вінниці також побувала на форумі “Міста та регіони за міжнародне партнерство 2023: Локалізація глобального порталу” у Брюсселі. Метою якого стало налагодження партнерських стосунків з місцевими та регіональними представниками Європейського Союзу та країн Африки та Латинської Америки для подальшого обміну досвідом.

“Іноземних колег цікавить наш досвід в частині антикризового управління. Війна вплинула на кожну українську громаду і Вінниця напрацювала свій механізм дій. Наше стратегічне планування тепер тісно пов’язане з оперативним реагуванням на виклики. І серед основних пріоритетів міськради – безпека та оборона, а також повноцінна робота критичної інфраструктури. Крім того нашим пріоритетом є турбота про людей , – зауважив Андрій Очеретний. – Ми спілкувалися з колегами про успіх реформи децентралізації в Україні та роль місцевої і регіональної влади у вирішенні тих чи інших питань. Вдячні представникам ЄКР за те, що продовжують посилювати співпрацю з українськими містами та готові допомагати нам інтегруватися у ЄС. Для Вінниці, як і для інших громад дуже важливо мати надійних партнерів, які готові підтримати нас у відновленні та розвитку – консультаціями та зовнішніми інвестиціями”.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin