Вінничани здобули 11 нагород на Чемпіонаті Європи з сумо

Нещодавно відбувся чемпіонат Європи з сумо серед юнаків до 15 та юніорів до 18 років (II ранг). Сім вихованців Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 5 вибороли шість золотих, дві срібних та три бронзових нагороди. Змагання проходили у місті Ренан, Швейцарська конфедерація.

Підготували призерів та чемпіонів – Заслужений тренер України, тренер-викладач з сумо та вільної боротьби МДЮСШ № 5 Важа Даіаурі (старший).

За його словами участь у змаганні взяли понад 300 спортсменів із 15 країн.

«Майстерність стала запорукою успіху спортсменів. Пишаємось досягненнями наших вихованців!» – говорить тренер сумоїстів Важа Даіаурі (старший).

Так, серед дівчат до 15 років три золотих нагороди виборола Валерія Іжаківська, в абсолютній ваговій категорії, до 65 кг та перше командне місце.

Поміж юніорок до 18 років наші спортсменки здобули дві срібні нагороди – це Вікторія Ружанська (70 кг) та Валерія Іжаківська (65 кг) також дівчина здобула тут друге «золото» в командних змаганнях. Третю сходинку п’єдесталу посіла Софія Коваль (вагова категорія 55 кг). Сьоме місце за Анастасією Краєвською (вагова категорія 60 кг).

Золоту медаль, серед юніорів до 18 років, виборов Дмитро Зілецький (вагова категорія 90 кг), також спортсмен здобув «бронзу», а ще посів перше командне місце. Андрій Поліш (вагова категорія +100 кг) посів третє місце, а Дамір Купреішвілі (вагова категорія 80 кг) – п’яте.

«Успіх – це результат нашої спільної праці, відданості та турботи. Чергова перемога вінничан на змаганнях з сумо тому підтвердження, адже юні спортсмени та спортсменки мають величезний потенціал. Пишаємось їхніми досягненнями й висловлюємо подяку тренерам, які, попри труднощі, тримають високий рівень. Дякуємо Важі Шотайовичу за те, що виховує чемпіонів у нашій громаді», – говорить голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin