Сергій Моргунов взяв участь у конференції ReBuild Ukraine powered by Energy

У Варшаві стартувала Друга виставка-конференція ReBuild Ukrainian powered by Energy, до якої долучилися учасники з 30 країн світу, серед яких і українці. Вона присвячена майбутній відбудові України – тих інфраструктурних об’єктів, які постраждали чи зазнали руйнувань внаслідок російської агресії. Вінницька делегація на чолі якої Вінницький міський голова Сергій Моргунов, представила аудиторії проєкти на відбудову.

Як зазначив Сергій Моргунов, проєкти, які презентують, різні за напрямками і мають на меті покращити якість життя у громаді. Це реабілітаційно-спортивний комплекс, необхідний для відновлення військових та всіх тих, хто має травми опорно-рухового апарату. А також будівництво сміттєпереробного заводу, реконструкція очисних споруд та інші. Публічні заходи таких масштабів, за словами Сергія Моргунова, необхідні для пошуку нових партнерів та інвесторів, спільно з якими вдасться реалізувати ці ідеї.

“Ми тут передусім тому, що заходи таких масштабів — це можливість завʼязати нові інвестиційні партнерства, познайомитись з донорськими організаціями та їхніми програмами, які спрямовані на відновлення послабленої війною економіки нашої країни. Це саме той напрям, який є одним із ключових в нашій роботі. Ми орієнтовані на залучення зовнішнього фінансування на проєкти, які потрібні нашій громаді і які наразі неможливо реалізувати за бюджетні кошти”, – повідомив Сергій Моргунов.

Він також додав, що представники нашої громади на варшавській міжнародній виставці спілкуються з представниками різних фондів, інвестиційних та будівельних компанії, які готові брати участь в проєктах відбудови з акцентом на інфраструктуру, промисловість та енергетику.

“Також ми шукаємо інвесторів, які б взялись за будівництво сміттєпереробного заводу та реконструкцію очисних споруд, яку необхідно робити, використовуючи інноваційні енергоощадні технології, – говорить Сергій Моргунов. – Для післявоєнного розвитку Вінниці потрібен аеропорт. Маємо наміри побудувати аеровокзал на місці того, який зруйнували окупанти. Серед проєктів — відновлення площі Перемоги, що входить до більш ширшого проєкту «Вінницька миля»”.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin