Представники Вінницької міськради провели онлайн-зустріч з мером німецького міста-побратима Карлсруе Франком Ментрупом

Сьогодні, 8 листопада, представники Вінницької міської ради провели онлайн-зустріч з мером німецького міста-побратима Карлсруе Франком Ментрупом. Зокрема, обговорили питання спільної взаємодії у реалізації різних інфраструктурних проєктів, які наразі потрібні для Вінницької громади. Про це на своїй сторінці у фейсбук та телеграм-каналі повідомив міський голова Сергій Моргунов.

Очільник громади зазначив, що одне з основних питань, які обговорювали на зустрічі було пов’язане із пошуком грантових програм та донорських проєктів, доступних на території Європейського Союзу.

«Карлсруе, завдяки своєму досвіду та ресурсам, може надати нам допомогу в цьому питанні. Вони готові допомогти нам ідентифікувати доступні грантові можливості та сприяти нашій участі у проєктах, які мають потенціал значно покращити інфраструктуру та якість життя наших мешканців», – зазначив Сергій Моргунов.

Він додав, що наразі ведеться пошук міжнародних партнерів та позабюджетних коштів, які можна було б залучити до реалізації низки ключових проєктів.

«Наразі ми шукаємо позабюджетний ресурс та партнерів для реалізації низки ключових проєктів. Серед них – покращення якості водопостачання: ми прагнемо забезпечити нашим мешканцям доступ до безпечної та якісної води, а також – покращити функціонування очисних споруд. Ми продовжуємо пошук партнерів для будівництва сміттєпереробного заводу, що допоможе нам зменшити екологічне навантаження та сприяти вторинному використанню ресурсів», – зазначив Сергій Моргунов.

Також ще одним основним проєктом є покращення системи теплопостачання. Сергій Моргунов виразив упевненість, що знання та досвід Карлсруе у цій сфері стануть у нагоді й для Вінниці.

«Ще один важливий напрямок – це покращення системи теплопостачання міста в окремих мікрорайонах і застосування при цьому новітніх енергоефективних технологій. Знання та досвід Карлсруе в цій області можуть бути корисними для нашого міста», – зазначив Сергій Моргунов.

Очільник громади подякував меру німецького міста-побратима Карлсруе Франку Ментрупу за підтримку Вінниці та наголосив, що й надалі робота з пошуку ресурсів, які спрямовані на розвиток громади продовжуватиметься.

«Ми вдячні Франку Ментрупу та його команді за готовність підтримати нас у важливих для міста ініціативах, а ми й надалі будемо використовувати всі можливості, щоб знайти ресурси на реалізацію проєктів, спрямованих на розвиток громади», – зазначив Сергій Моргунов.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin