Вінницький ліцей отримав меблі від школяра німецького міста-партнера Мюнстер

Парти, стільці та інше необхідне приладдя отримав Вінницький ліцей № 1. Ініціював збір допомоги такої 3-класник німецького міста-партнера Мюнстер Філіп Шеттлер. Меблі вже розмістили у класах у вінницькому ліцей №1.

«Допомога з німецького Мюнстеру, угоду про партнерство з яким Вінниця підписала у березні, – не перша для нас, але вона особливо цінна, зважаючи на те, що її ініціювали діти, які щиро переймаються агресією росії проти України, – розповів Сергій Моргунов. – Щиро дякую усім містам та їхнім мешканцям, які продовжують допомагати нам в цей нелегкий час. Окрема вдячність Філіпу Шеттлеру – маленькому хлопчику з великим серцем».

Війну в Україні третьокласник Філіп почав досліджувати пів року тому, в рамках шкільних проєктів. За цей час він сильно перейнявся долею нашої країни та її громадян. Потім від сестри дізнався, що у її німецькій школі планується реконструкція. Старі меблі там будуть не потрібні. І тоді разом із друзями вирішили передати їх до Вінниці, позаяк вони були у хорошому стані.

Усього Вінницький гуманітарний ліцей № 1 отримав 180 комплектів шкільних меблів – одинарних парт та стільців. Згодом ще 40 комплектів мають надійти й для ліцею №4. Парти та стільці використовуватимуть в класах іноземних мов, розповіла директорка міського департаменту освіти Оксана Яценко.

«Окрім меблів, наша громада отримала від міста-партнера Мюнстера ще й засоби гігієни та особистого захисту такі, як респіратори та маски», – уточнила Оксана Яценко.

Вона також подякувала німецьким колегам-освітянам за підтримку та допомогу нашому місту. Співпраця, за її словами, буде продовжуватися. «Міста-побратими й партнери вже планують спільний проєкт з обміну досвідом між вчителям з німецької мови», – додала вона.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin