Вінницю офіційно прийняли до Європейської федерації Шляху святого Якова

Таке рішення ухвалили на засіданні генеральної асамблеї Федерації, що відбулася 29-30 червня в іспанському місті Потес.

Завдяки цьому доєднанню в Україні може з”явитися новий сертифікований культурний маршрут Ради Європи, який дозволяє популяризувати і розвивати місцеву спадщину на міжнародному рівні, налагоджувати співпрацю між громадами та з іншими країнами.

Йдеться про культурно-пізнавальний та паломницький маршрут з Вінниці до Кам’янця-Подільського через Бар за моделлю Шляхів святого Якова, які проходять через усю Європу та ведуть до міста Сантьяго-де-Компостела в Іспанії, де зберігаються мощі апостола Якова. Під час тестового 2021 року його пройшло більше 150 мандрівників з різних міст України.

Європейська федерація Шляху святого Якова (European Federation of Saint James Way), до якої прийняли проєкт Canino Podolico, була створена 25 травня 2011 року з метою бути єдиним представником для Інституту європейських культурних маршрутів (Люксембург) і гарантувати застосування критеріїв сертифікації Європейських культурних маршрутів.

Федерація схвалена Радою Європи для підтримки спільної європейської культури. Відтоді вона працює над поширенням досвіду кожної спільноти на Шляхах святого Якова та узгодженням дій різних учасників у кожній країні-учасниці, розробляючи результативні спільні проєкти, спрямовані на залучення та розширення європейської мережі.

«У своїй каденції я маю намір збільшити кількість членів цієї Федерації. Ми знаходимося в слушний час, щоб наша організація переосмислила свою структуру та вимір, якщо вона справді хоче бути представником управлінь, які працюють над захистом, розвитком, поширенням і просуванням Шляху св. Якова. Користуючись нагодою, висловлюю як президент цієї Федерації нашу солідарність і підтримку українському народу в його опорі російській агресії та боротьбі за збереження власного суверенітету та самобутності», – сказав президент Федерації Ільдефонсо де ла Кампа Монтенегро.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin