Ще одна вінницька сім’я стала прийомною

2 червня, у Вінницькій міській раді відбулось підписання договору про влаштування на виховання та спільне проживання двох дівчаток, позбавлених батьківського піклування.

У новоспечених батьків Віталія та Ірини сьогодні справжнісіньке свято. Адже їх родина поповнилась двома чудовими донечками. Це важливий крок у їх житті, зазначила заступниця Вінницького міського голови Галина Якубович.

“Ми дякуємо, що ви прийняли таке серйозне та виважене рішення. Видно, як горять ваші очі, що ви готові віддати свою любов та своє серце, щоб ці діти відчули родинне тепло”, — сказала вона.

За словами Галини Якубович, на новоспечених батьків чекатиме приємний подарунок від Вінницької міської ради: на облаштування необхідних умов для дітей чи сім”ї в цілому з міського бюджету виділять кошти в розмірі 50 тисяч гривень (25 тисяч за одну дитину).

Подружжя проживає у двоповерховому сучасному будинку у Вінницькій територіальній громаді. На вихованні Віталій та Ірина мають біологічну донечку Анюту, якій 4 роки. Батьки зізнались, що їх рідна донечка з самого ранку з нетерпінням чекає на своїх сестричок.

“Наша біологічна донечка Аня із Євгенією та Єлизаветою знайомі. З першої їх зустрічі вони знайшли спільну мову, разом грались, щось одна одній розповідали, тому ми й щасливі, що все склалось саме так, — поділилась мати Ірина. — Прийняти рішення про поповнення нашої родини прийшло ще п”ять років тому, до нашого одруження. Адже я виховувалась у сім’ї, де завдяки батькам у мене з’явилися прийомні братики та сестрички. Разом нас було семеро. Тому ми одразу наважилися з чоловіком подарувати іншим діткам любов та турботу, в яких через певні причини її не було. Ми до цього готові”.

Прийомним сім’ям надається постійне соціальне супроводження: правові, психологічні, соціальні, медичні та інформаційні послуги. А також державою надаються кошти на утримання дитини та виплачується грошове забезпечення одному із прийомних батьків.

“Надзвичайно важливо і приємно бачити щасливими тих людей, які так чекали на поповнення в родині. І для департаменту соціальної політики важливо підтримувати такі сім”ї у всіх життєвих ситуаціях”, — зазначила директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова.

З розповідей сім”ї, вони полюбляють їздити на відпочинок, прийомний батько – риболовлю, мати – готувати кондитерські вироби. Свята подружжя проводить у колі родини, яка від сьогодні стала ще більшою. Адже мати та батько Ірини взяли на виховання ще й сестричку Євгенії та Єлизавети, щоб дівчатка могли бачитись частіше та зберегти родинні стосунки.

У службі у справах дітей Вінницької міської ради додають, що держава зберігає за прийомними дітьми статус дітей, позбавлених батьківського піклування, та всі відповідні пільги, передбачені законодавством.

“На необхідні потреби новоспеченої сім”ї буде виплачуватись державна допомога по програмі “Гроші ходять за дитиною” у розмірі 2,5 прожиткових мінімумів на кожну прийомну дитину (щомісячно), а також грошове забезпечення батькам, як заробітна плата від держави, у зв”язку з тим, що вони уклали відповідний договір із міською радою”, — розповіла начальниця Служби у справах дітей Вінницької міської ради Людмила Шафранська.

Як допомогти дітям отримати сім”ю?

Наразі Служба у справах дітей Вінницької міської ради запрошує до співпраці всіх вінничан, які готові допомогти дітям отримати сім”ю.

Звернутися можна за телефонами:

65-10-74,

50-90-61.

А з детальною інформацією ознайомитися на сторінці Служби у справах дітей Вінницької міської ради.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin