Вінниця візьме участь у Програмі “Енергоефективність громадських будівель в Україні”

Утеплення шкіл та садочків – це важливі складові, які створюють комфортні умови для навчання та виховання наших дітей. Тож сьогодні, 26 травня, на черговій сесії Вінницької міської ради затвердили рішення підтримати реалізацію проєктів термомодернізації будівель ВМТГ у межах Програми “Енергоефективність громадських будівель в Україні”.

Депутати також затвердили шість об’єктів, які можуть бути подані для відбору проєктів у межах Програми, яку фінансуватиме Європейський інвестиційний банк. Серед них школи, дитячі садочки та медичні установи.

Як розповів директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Максим Мартьянов, для проведення термомодернізації в межах Програми визначили школи №№ 29, 31, заклади дошкільної освіти №№38, 74, а ще на заходи з енергозбереження розраховують у Центрі первинної медико-санітарної допомоги №5 та Вінницькій міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги.

Впровадження заходів з енергозбереження у школах та садочках у Вінниці успішно практикується з 2015 року. За цей час вдалося комплексно утеплити та модернізувати понад 30 закладів освіти. А торік у місті також стартував проєкт енергоаудиту у житлових будинках, щоб дізнатися місця найбільших тепловтрат та їх причини.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов зауважив, що Вінниця зацікавлена в продовженні реалізації проєкту термомодернізації та сподівається заручитися підтримкою з боку зовнішніх донорів.

«Завдяки змінам у постанові Кабміну №590, цьогоріч за кошти міського бюджету ми плануємо завершити термомодернізацію шкіл №№ 2, 18, 23, 8, дитячих садочків №№ 27, 29, 59 та завершити відповідні роботи у Палаці дітей та юнацтва. Крім того, маємо на меті залучення додаткових коштів по Програмі фінансування від Європейського інвестиційного банку на шість об’єктів – це школи, дитячі садки та заклади охорони здоров’я. Думаю, з огляду на всі виклики, що стоять перед нами, а особливо в плані енергоефективності, буде досить добре, якщо ми реалізуємо даний проєкт і долучимося до Програми в рамках відновлення і відбудови», — сказав Сергій Моргунов.

Варто зауважити, що комплексні заходи з термомодернізації дозволяють скоротити споживання енергоносіїв на рівні 15-40% та економити бюджетні кошти.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin