Шахісти з Вінниці здобули 10 медалей і командний Кубок на Спортивних іграх України

У Рівному щойно завершилися змагання Спортивних ігор України з шахів, які проходили серед студентів закладів передвищої освіти. У запеклому протистоянні вінницьким спортсменам вдалося здобути друге командне місце, зібравши вражаючу колекцію нагород.

Збірну Вінниччини на іграх представляли 2 дівчини та два юнаки із Вінницького технічного фахового коледжу та Вінницького фахового коледжу будівництва, архітектури та дизайну. Усі вони наразі займаються у міських спортивних закладах: шаховому клубі «Романтик» (філія МДЮСШ №6) і в шаховому клубі «Пішак», що діє при міському Палаці дітей та юнацтва.

«Було три види програми. У класичній грі Вінницька команда завоювала перше місце, а в швидких та блискавичних шахах – друге. Таким чином за сумою всіх трьох видів програми наша збірна посіла другу сходинку п’єдесталу, поступившись лише збірній Львівської області. А третє місце посіли господарі – команда Рівненської області», – розповів тренер збірної області Михайло Шафір.

Найкращий результат у командній грі та особистому заліку, за його словами, продемонструвала Іванна Свинарчук – єдина представниця Вінницького фахового коледжу будівництва, архітектури та дизайну.

«Іванна здобула три золоті медалі в особистому заліку в усіх видах програми. За весь час змагань вона втратила тільки пів очка, набравши 8,5 із 9 можливих. Це найкращий результат турніру серед усіх учасників, – зазначив тренер.– Ця дівчина приїхала до нас із Хмельницької області, де займалася у гуртку, брала участь у районних змаганнях, а зараз це її перший результат у складі нашої Вінницької команди і дуже яскравий».

Також гарний результат показала й інша представниця команди – Діана Франишина. В її особистому заліку: «золото» у класичних шахах, а в блискавичних та швидких – «бронза».

Не залишили без нагород Вінницьку збірну й юнаки. Богдан Станіславський та Владислав Червінський здобули по дві срібні медалі в особистому заліку.

Тренер зізнається: «Взагалі вже досить довго не було подібних турнірів, – то через пандемію, то через війну. Тож, ми навіть не сподівалися на той результат, який показали, а він досить високий, зважаючи на відсутність змагального досвіду у багатьох членів команди. Але діти, як бачите, добре попрацювали та підготувалися».

Як воно готуватися до змагань не з чуток знає Іванна Свинарчук. Дівчина каже: «Тренування з шахів не завжди легко поєднувати із навчанням у коледжі. Втім, мета того варта».

А Богдан Станіславський мріє у найближчій перспективі здати норматив Кандидата у майстри спорту України.

«Шахи мені подобаються з другого класу. Вони гартують змагальний дух. Завжди хочеться перемагати й досягати все більших і більших вершин», – зазначає юнак.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin