Вінницький національний технічний університет та технологічний університет Карлсруе підписали меморандум Про співпрацю

22 квітня у німецькому Карлсруе Вінницький національний технічний університет та технологічний університет Карлсруе підписали меморандум про співпрацю. Про це на своїй фейсбук-сторінці та телеграм-каналі повідомив міський голова Сергій Моргунов.

Міський голова зазначив, що співпраця між університетами принесе велику користь для громад, оскільки попередньо уже було окреслено сфери, у рамках яких триватиме співпраця, серед них: ІТ, циркулярна («зелена») економіка, ресайклінг та енергетика. Саме розробки по цим напрямкам будуть затребувані у процесі повоєнного відновлення.

«Я радий, що саме в день підписання побратимської угоди Вінниці з Карлсруе, ми також започатковуємо співпрацю між університетами. І приємно, що з першої зустрічі одразу виникла розмова й обмін думками. Я переконаний, що співпраця науковців та студентів між двома університетами може дати позитивний результат обом сторонам», – зазначив Сергій Моргунов.

Очільник громади наголосив, що інновації, які зможуть запропонувати науковці, сприятимуть вирішенню існуючих викликів та допомагатимуть європейському розвитку міста.

«Хочу побажати, щоб ця співпраця була на десятиліття й була корисною для кожної сторони й щоб покоління науковців передавали цю дружбу між університетами», – зазначив Сергій Моргунов.

Варто зазначити, що технологічний університет Карлсруе є одним із відомих науково-дослідницьких центрів й найстарішим вишем цього напряму у Німеччині. Окрім того, він є одним із найпрестижніших вишів у країні, в якому навчається 23 тисячі студентів.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin