Великий план допомоги Україні у післявоєнному відновленні готує Польща

Рівно рік триває супротив України повномасштабному вторгненню рф. Надзвичайно активно нашу країну підтримала Польща.

Дружня нам держава надала прихисток багатьом евакуйованим та переселенцям. Було організовано розміщення, харчування, фінансову підтримку для громадян України, яких, за різними підрахунками, від початку війни було у Польщі понад 8 мільйонів.

Нині в цій державі перебуває майже два мільйони українців. Поляки динамічні та непохитні у своїй позиції щодо допомоги Україні в повоєнній розбудові та відновленні міст та селищ, що постраждали внаслідок війни. Цьому був присвячений Форум «Rebuild Ukraine 2023», який проходив 15-16 лютого у Варшаві. Делегацію Вінницької міської територіальної громади на цьому заході представляв депутат Вінницької обласної Ради, голова ПК з питань стратегічного розвитку, інвестицій та місцевого самоврядування, експерт з міжнародного розвитку, економіки, залучення інвестицій та місцевого самоврядування Владислав Скальский.

Про це повідомляє радіо Місто над Бугом. https://www.youtube.com/embed/0H38ghZzLrc?feature=oembed

«Польща, як і вся Європа відкривають для України велике вікно економічних, інфраструктурних, ресурсних можливостей. І те, що нині все частіше в Україні лунає думка, що, ніби-то «Європа втомилася від війни в Україні…» – це елемент ІПСО, це неправда. І поляки, і всі європейці прекрасно розуміють, що війна у нашій країні триває не лише за свободу нашої держави. Всі знають, що ми сьогодні – це форпост європейської свободи. Тому завдання України сьогодні, і, зокрема, Вінниччини – сформувати чіткий план заходів з відновлення постраждалих об’єктів, аби наші європейські друзі розуміли: скільки, чого і коли потрібно нам для відбудови, для повного відновлення України. І це має розпочатись образу після нашої перемоги» – сказав в етері проекту «Рефлекторія» Владислав Скальський.

Також під час візиту до Польщі відбулись зустрічі із представниками польського бізнесу, державних установ на рівні міністерств, візит до «міста-побратима Вінниці» – Кельце, а також проведено благодійний захід по збору коштів на пожежний автомобіль для добровільного пожежного загону однієї з громад Житомирщини.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin