Пашковського примусово викличуть до суду: коментар нардепа

Максим Пашковський від партії “Слуга народу”, який балотувався по мажоритарному округу №11 від Вінниці, не прийшов на засідання до Вищого антикорупційного суду. 

Інформацію про це оприлюднили у Вищому антикорупційному суді.

«На судове засідання депутат вкотре не з’явився. Колегія суддів ВАКС постановила здійснити привід обвинуваченого до Вінницького міського суду для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції з Вищим антикорупційним судом або шляхом забезпечення його участі в режимі відеоконференції із застосуванням власних технічних засобів.» – йдеться у повідомлені Вищого антикорупційного суду.

Суд не розголошує імені фігуранта справи, але агентство «Українські новини» повідомляє, що йдеться про представника «Слуги народу» Максима Пашковського. У партії наразі це повідомлення не коментували.

Нагадаємо, що детективи НАБУ разом із САП повідомили Пашковському про підозру у внесенні недостовірних даних до декларації за 2020 рік.
Він не задекларував квартиру вартістю близько 2 млн. грн, яку орендував. Дії депутата кваліфікували за ч.1 ст.366-2 ККУ (умисне внесення завідомо недостовірних відомостей до декларації). 

Максим Пашковський від партії “Слуга народу”, прокоментував чому не з’явився на засіданні до Вищого антикорупційного суду.

Депутат розповів все на своїй сторінці у фейсбук.

 Пояснив свою неявку до суду хворобою. Наразі депутат перебуває на лікуванні. Нагадаємо, народний депутат Пашковський балотувався по мажоритарному округу №11 від Вінниці, не прийшов на засідання до Вищого антикорупційного суду.

Депутат “Слуги народу” не з’явився на засідання вже втретє. Інформацію про це оприлюднили у Вищому антикорупційному суді.

 “На судове засідання депутат вкотре не з’явився. Колегія суддів ВАКС постановила здійснити привід обвинуваченого до Вінницького міського суду для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції з Вищим антикорупційним судом або шляхом забезпечення його участі в режимі відеоконференції із застосуванням власних технічних засобів”, – коментує Вищий антикорубційний суд.

Нагадаємо, що детективи НАБУ разом із САП повідомили Пашковському про підозру у внесенні недостовірних даних до декларації за 2020 рік.

Він не задекларував квартиру вартістю близько 2 млн. грн, яку орендував. Дії депутата кваліфікували за ч.1 ст.366-2 ККУ (умисне внесення завідомо недостовірних відомостей до декларації).

 Водночас, сам Пашковський обурений подвійними стандартами журналістської етики та бюрократичного свавілля, щодо людей з певними проблемами зі здоров’ям.

“Мене давно не дивують подвійні стандарти журналістської етики чи бюрократичного свавілля щодо людей з певними проблемами зі здоров’ям. Мене це не дивує, бо я з цим живу все життя і нічого за останні роки не змінилося, навіть війна не змінила суспільство. Це звучить грубо, але у мене величезний власний досвід з цього питання.

Бо я – не виключення. На жаль, мій статус народного депутата не лише зменшив рівень толерантності, а навпаки – суттєво підняв рівень примітивного глузування та відсутності будь-якого розуміння взагалі.

Мені ще зрозуміла ситуація з тими людьми, які не знають про мою багаторічну хворобу, що триває з дитинства. Але як можна розуміти професійну спільноту, яка в курсі, що у мене за діагноз з усіма наслідками?

Ще менше у мене розуміння і набагато більше питань до маленьких бюрократів, які в погоні за грамотою від свого начальства, в традиціях савдепії, чхати хотіли на закони, на звичайні поняття справедливості та здорової логіки!

Досить чинити травлю народного депутата України! У вас там що, можлива премія здоровий глузд затьмарила?!…”, – коментує Пашковський на своїй сторінці у фейсбук.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin