У Вінниці для українських військових дітки переселенців виготовляли окопні свічки

Перед виготовленням окопних свічок для наших Захисників та Захисниць, представниця Ради Поважних, яка діє при Вінницькому міському голові, Клавдія Маліцька розповіла учасникам заходу історію становлення української державності й наголосила на важливості знати власну історію.

“Важливо знати діткам, що фраза “я – українець” – звучить гордо. Це було актуально в усі часи. Важливо пам’ятати, що соборність – це не тільки возз”єднання територій, а це має бути й внутрішнє відчуття, що ми нікому нічого не віддамо, – говорить Клавдія Маліцька.

Матеріали для виготовлення свічок – баночки, гофрований картон, парафін – надав БФ “СОТА”. Саме вони передадуть засоби обігріву українським військовим.

“Ці свічки можуть горіти від 2 до 7 годин. Для наших військових, у таку пору року, це є неабиякою допомогою. За допомогою цих свічок вони можуть і зігрітися, і висушити речі”, – розповідає засновниця БФ “СОТА” Альона Скалецька.

Захід зініціював департамент соціальної політики міської ради разом із ГО “Інноваційна дія”. Ідею активно підтримали родини, які вимушено покинули свої домівки і тепер живуть у Вінниці.

“До повномасштабного вторгнення ми організовували різні активності для наших діток. Зараз інший час. І ми раді, що батьки разом із дітками активно долучають до заходів для підтримки наших Захисників та Захисниць. Тільки разом ми сильні”, – говорить директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

Після заходу за активну участь і внесок у Перемогу України міський департамент соціальної політики нагородив діток грамотами та вручив подарунки. Підтримку у вигляді подарунків і продуктових наборів учасники заходу отримали і від БФ “Сота”.

Серед них – переселенка Алла Мельник разом із донькою Алєсею. На початку повномасштабного вторгнення вони переїхали до Вінниці. Тут планують і залишитися.

“Нам сподобалася Вінниця. В Сумах ми жили за кілька кілометрів від кордону. Бути там зараз небезпечно. Мій чоловік на фронті. Вважаю нашим обов’язком допомагати українським військовим. Кожен має робити свій внесок у Перемогу”, – говорить переселенка Алла Мельник.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin