85% українців категорично проти територіальних поступок

Станом на грудень 2022 року для 85% респондентів жодні територіальні поступки не є припустимими, навіть якщо війна при цьому триватиме довше. 8% вважають, що для досягнення миру і збереження незалежності можна відмовитися від деяких територій.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології.

У КМІС зазначають, що у вересні 87% вважали поступки неприпустимими, але різниця з поточним показником – у межах статистичної похибки, тобто фактично змін не відбулося.

При цьому зараз частка тих, хто не підтримує територіальні поступки, трохи, але вища за показник станом на травень 2022 року, коли проти поступок виступали 82%.

Наголошується також, що у всіх регіонах України абсолютна більшість населення проти будь-яких територіальних поступок.

“Навіть серед жителів Сходу, який зараз зазнає інтенсивних боїв, 80% проти поступок (готові на поступки – лише 9%), а серед жителів Півдня – 82%”, — кажуть соціологи.

Згідно з опитуванням, і серед українськомовних, і двомовних, і російськомовних українців абсолютна більшість проти будь-яких поступок: 89%, 86% та 76% відповідно.

“Українці після 10 місяців жорстокої війни зберігають стійкість та відкидають наратив “потреби територіальних поступок для умиротворення агресора”. Аналіз суспільних настроїв у динаміці засвідчує, що всі ці численні атаки (Росії — ред.) ніяк не вплинули на готовність українців іти на компроміси”, — прокоментував результати опитування заступник директора КМІС Антон Грушецький.

Опитування було проведено методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (computer-assistedtelephoneinterviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Було опитано 2005 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим).

Формально за звичайних обставин статистична похибка такої вибірки не перевищувала 2,4% для показників, близьких до 50%, 2,1% для показників, близьких до 25%, 1,5% — для показників, близьких до 10%, 1,1% — для показників, близьких до 5%.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin