В Писарівці з’явився дитячий майданчик з штучним покриттям

На рівні міського та поруч з домом. У Писарівці, по вулиці Івана Франка, провели капітальний ремонт дитячого майданчика. Тут встановили нові дитячі ігрові комплекси, турніки, тренажери, поклали плитку та зробили штучне покриття. Таким чином, як повідомляє департамент міського господарства Вінницької міської ради, це став перший майданчик в населеному пункті з таким покриттям.

Як зазначають в департаменті, майданчик відповідає стандартам запровадженим в міській раді, згідно, яких дитячі та спортивні майданчики встановлюються на штучному покритті з застосуванням гумової плитки та плитки-фем, а також з монтажем сучасного ігрового обладнання провідних виробників.

Крім того, як додають в департаменті, завдяки реалізації проєкту, діти цього віддаленого району Писарівки забезпечені дозвіллям недалеко від своїх будинків і більше не мусять долати велику відстань аби потрапити на майданчик.

“З проханням про модернізацію цього майданчику мешканці Писарівки звертались ще в 2021 році, — розповідає староста Вінницько-Хутірського округу Владислав Кривешко. — За результатами запиту від людей ми сформували колективне звернення до міського голови Сергія Моргунова. Він підтримав ініціативу мешканців, але через військовий стан її вдалось реалізувати лише наприкінці року. Втім, головне, що в результаті майданчик вийшов дійсно чудовим і уже встиг полюбитися діткам. В цьому районі Писарівки мешкає близько 70-80 дітей, їм усім дуже подобається новий майданчик. Більше того, на майданчик їздять діти з сусідніх населених пунктів, адже тут є розваги, яких тут раніше не було”.

На майданчику встановили ігровий комплекс “Гномик”, гімнастичний комплекс “Акробат”, карусель “Балансир”, гойдалку на пружині, бруси, турнік, пісочний столик “Мухомор”, тренажери, провідних виробників. Також комунальники провели благоустрій території: зробили зовнішнє освітлення, встановили лавки, огорожу та урни.

Усі роботи фінансувалися з міського бюджету.

Як розповідає Владислав Кривешко, в 2023 році в окрузі планується продовжувати роботу по облаштуванню майданчиків. Зокрема, в планах встановлення спортивного майданчику на території Писарівського ліцею, а також, майданчику для воркауту в Щітках. А в наступні роки робота по облаштуванню дитячих майданчиків буде зосереджена на Вінницьких Хуторах.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin