Балаклія отримала черговий гуманітарний вантаж від Вінниці

На доправленому автобусі – напис “Від Кельце, з Вінниці, в Балаклію”. Цей транспорт Вінниця отримала від польського міста-побратима Кельце. Позаяк, під час окупації Балаклії, росіяни вивезли з міста майже увесь комунальний транспорт, або ж обстріляли його – за узгодження з Вінницьким міським головою Сергієм Моргуновим, було прийнято рішення допомогти нашому місту-другу.

“Сьогодні ми на власні очі пересвідчилися, що таке “рускій мір”: розбите, розграбоване місто, знищені інфраструктура, комунальні підприємства, залишається небезпека підірватися на міні просто у власному дворі. У Балаклії серйозні проблеми з міським транспортом. Багато жителів пересуваються чи то пішки, чи то на велосипедах. Думаю, така допомога для деокупованого українського міста як ніколи на часі”, – говорить депутат Вінницької міської ради Олександр Мельник.

За його словами, звільненому місту також передали генератор потужністю 200 кВт (він забезпечить роботу одного з об”єктів критичної інфраструктури), а також понад тонну питної води, яка необхідна для міських “пунктів незламності”.

Депутати Вінницької міської ради провели зустріч із начальником Ізюмської районної військової адміністрації Степаном Масельським, начальником Балаклійської міської військової адміністрації Віталієм Карабановим та його заступником Максимом Будянським. Представники органів місцевої влади залишаються на постійному зв’язку. Вінниця продовжить вивчати потреби Балаклії і допомагати в міру можливостей, говорить депутат Вінницької міської ради Володимир Онофрійчук.

“Минулого місяця Вінницька міська рада передала Балаклії 10 млн гривень. За ці кошти вже почали роботи з відновлення пошкоджених багатоповерхівок і не тільки. Вже чотири місяці, як до Балаклії повернулася Україна. Місто потроху відновлюється. І ми раді, що Вінницька громада може до цього долучитися. Адже сильні – лише коли разом”, – додає Володимир Онофрійчук.

Нагадаємо, із жовтня 2022 року Вінниця стала містом-другом для Балаклії в рамках проєкту “Разом!”, який заснував “Культурний десант” на чолі зі співаком Колею Сергою.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin