Фонд громади «Подільська громада» оголосив конкурс грантів для підсилення пунктів Незламності

Більше сотні мобільних та стаціонарних пунктів Незламності діє у Вінницькій громаді. Це острівці безпеки, які щодня приймають вінничан/ок. Вони приходять, щоб зігрітися, підзарядити свої гаджети, випити чаю чи отримати. Тому діяльність таких осередків у громаді досить актуальна. Щоб допомогти їм створити комфортні умови для тимчасового перебування відвідувачів/ок, Фонд громади «Подільська громада» зініціював конкурс грантів «Підсилення пунктів Незламності». Він передбачає підтримку мобільних та стаціонарних пунктів Незламності Вінниці. Це зокрема осередки безпеки, які діють на базі палаток ДСНС, закладів освіти, культури і спорту, центрів підліткових клубів, житлових будинків, торговельних центрів тощо. Усі вони, як юридичні особи, котрі відповідальні або на базі яких розміщено пункти Незламності, можуть взяти участь у конкурсі.

«Пункти Незламності – це не лише там, де є світло і тепло. Це не тільки місце, де можна зарядити свої гаджети чи попрацювати. Для нас вони стали острівцями теплоти, яка йде від людей, бо що може зігріти сильніше за щиру усмішку, привітні слова чи таке потрібне в холодну пору запитання: «Вам теплого чаю чи смачної кави?». Підсилювали, підсилюємо і будемо підсилювати пункти Незламності, бо це для мешканців і мешканок нашої громади, для безпеки і розуміння того, що ми всі разом, а не кожен чи кожна окремо», – каже голова правління Фонду громади «Подільська громада» Олена Данілова.

За результатами конкурсу буде визначено 20 переможців. Для кожного з них передбачено 20 тисяч гривень на оплату витрат, а також пакунок з речами першої необхідності. Розмір співфінансування складає не менше двох тисяч гривень. Перелік витрат визначається самими учасниками/цями. Оплата витрат здійснюватиметься Фондом громади відповідно до рахунків від постачальників, наданих переможцями конкурсу, з подальшою передачею придбаного за актом приймання-передавання.

Для участі в конкурсі необхідно:
• розгорнуто заповнити аплікаційну форму,
• надіслати реєстраційні документи,
• зробити фото пункту Незламності,
• описати діяльність пункту, мотивацію участі, а також чітко й детально сформувати перелік витрат, обґрунтувати їх необхідність, визначити результати.

Саме на основі анкет конкурсною комісією будуть визначені пункти Незламності, що отримають грантову підтримку. Серед критеріїв оцінювання:

  1. Комплексність і якість заповнення заявки (15 балів).
  2. Мотивація участі (10 балів).
  3. Чіткий і деталізований бюджет (має відповідати меті конкурсу, 15 балів).
  4. Обґрунтування витрат (10 балів).
  5. Відповідність результатів меті конкурсу (10 балів).

Прийом заявок на участь у конкурсі триватиме до 12 січня 2023 року включно. Оголошення переможців відбудеться 16 січня. Підписання угод, закупівля необхідних товарів, передача товарів та роздача пакунків першої необхідності відбуватиметься упродовж лютого. До початку березня проєкт буде завершений, а Вінницька громада отримає 20 підсилених пунктів Незламності, які матимуть «укріплені позиції» і покращені умови для тимчасового перебування відвідувачів/ок.

Конкурс грантів «Підсилення пунктів Незламності» реалізується Фондом громади «Подільська громада» за фінансової підтримки GFCF – «The Global Fund for Community Foundations».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin