Сергій Моргунов: “Створення ще одного індустріального парку – це посилення промислового потенціалу міста”. У Вінниці затвердили концепцію парку “ВінІндастрі”

Минулої п’ятниці, 23 грудня, на сесії Вінницької міської ради затвердили Концепцію індустріального парку “ВінІндастрі”. Цей індустріальний парк розташований поруч з уже діючими промисловими парками, де концентрується промисловий потенціал ВМТГ.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов переконаний, що розвиток індустріальних парків підсилить промисловий потенціал Вінниці. Для цього, говорить він, потрібно залучатися підтримкою інвесторів та зацікавлених у нарощенні потужностей підприємців. Він також додав, що тільки разом ми зможемо утримати економіку і після перемоги її розбудовувати.

“Коли спілкуюсь з підприємцями, які релокувались до нас, вони констатують той факт, що Вінницький регіон має можливості для подальшого нарощення промислового потенціалу – в силу свого географічного становища. Адже чим ближче до російських кордонів, тим активність бізнесу буде зменшуватись. Тому нашій територіальній громаді важливо максимально зацікавити інвесторів та надати підтримку підприємцям. Мова йде не лише про індустріальні парки, а й про розвиток браунфілдів – колишніх виробничих територій. Інвестиції в Україну – це добробут всієї країни та українців. Тому індустріальні парки підсилять цей потенціал», – сказав Сергій Моргунов.

Відповідно до розробленої Концепції індустріальний парк буде спеціалізуватися на таких галузях, як переробна промисловість, переробка промислових та/або побутових відходів (крім захоронення відходів), науково-технічною діяльністю та діяльністю у сфері інформації і електронних комунікацій.

Як зазначив директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Максим Мартьянов, учасники індустріальних парків планують створити 800 нових робочих місць.

“Слід зазначити, що відповідно до світової практики одне робоче місце на території індустріального парку створює 2-5 робочих місць в суміжних галузях, зокрема серед суб’єктів малого та середнього підприємництва, як обслуговуючої складової учасників індустріального парку. Також, слід враховувати робочі місця в будівельній галузі, що будуть утворені на час будівництва об’єктів індустріального парку”, – підкреслив Максим Мартьянов.

Відповідно до чинного законодавства, наступним кроком після створення індустріального парку та затвердження Концепції його функціонування є подання документів для реєстрації в Реєстрі індустріальних (промислових) парків.

Нагадаємо, Нині у Вінниці працюють три індустріальні парки: Вінницький індустріальний парк і два приватних – Вінницький кластер холодильного машинобудування (UBC GROUP) та Вінтер спорт (HEAD GROUP).

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin