Теплі, затишні, безпечні: вінничани продовжують облаштовувати в своїх будинках укриття

Теплі, затишні, безпечні: вінничани продовжують облаштовувати в своїх будинках укриття. Під них пристосовують підвали та цокольні поверхи.  Наскільки відповідально підходять до справи – контролюють інспектори «Муніципальної варти». Тим, хто підготував свою «фортецю» – дякують. Тим, хто в процесі – дають рекомендації.

Про це повідомляє телеканал “ВІТА ТБ”

Військовий досвід Ігоря Тарашевського ще рік тому підказав, що місце, де можна пересидіти небезпеку, яку принесли на нашу землю орки, має бути у кожному домі. 

Ворог непередбачуваний, тому про всяк випадок треба підготуватись до найгіршого, – говорить голова ОСББ.

Сусіди вирішили – приміщення, яке здавали в оренду і яке приносило ОСББ додаткову копійку, переобладнати під найпростіше укриття.

Провели освітлення, закупили пожежний інвентар, перекрили мішками вікна, потурбувались про додаткове освітлення, поставили обігрівач, – розповідає Ігор Тарашевський. 

Все зробили завдяки свідомості мешканців висотки – переконує голова ОСББ. Робота над облаштуванням укриття – результат згуртованості. На стіні – графік чергування сусідів. 

У нас дуже щільно замикаються двері, хімічні гази не потраплять, система вентиляції є. Також є посилювачі сигналу для радіоприймачів, – каже мешканець будинку Андрій.

Укриття має кілька приміщень – є санвузол, душова із бойлером і навіть дитяча кімната. В останній – гора іграшок і книг, а ще величезний матрац і постіль. Адже в будинку живе понад півсотні дітей. 

Тим часом мешканці не зупиняються у своїх турботах – щоразу розширяють метраж “фортеці”. Днями розчистили ще одну ділянку підвалу. 

Подбали тут і про братів наших менших – є кілька килимків і мисочок для їжі та води. А на стінах інструкції – все, що мають знати мешканці про свою безпеку.  Перше “золоте правило” – не ігнорувати повітряну тривогу.

Місця, де можна пересидіти повітряну тривогу в різних куточках Вінниці моніторять працівники “Муніципальної варти”. 

Перевіряємо чи не захаращена територія, чи є стільці, лавки, водопостачання, запасні виходи тощо, – каже начальник “Муніципальної варти” Віталій Чигур.

Більшість вінничан облаштовують місця для власної безпеки з відповідальністю, каже він. Хоча є у місті будинки, де підвали не такі комфортні. Наприклад, суцільні коридори, без кімнат. 

Втім, якщо мешканці відповідальні – і такі приміщення можна достатньо комфортно обладнати. Головне – бажання. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin