У багатоповерхівці на Старому місті вінничани переобладнали підвал під укриття

Вода, світло, вогнегасники, запас їжі та комфортні місця, аби перечекати небезпеку. Все це є в підвалі однієї з вінницьких багатоповерхівок. На укриття його перетворили власними силами мешканці. Підготувались і до надзвичайних ситуацій – встановили генератор.

Голова ОСББ Любов Романенко показує нам як спільно з мешканцями будинку облаштували тут укриття для тимчасового перебування.

Про це повідомляє телеканал ВІТА.

Хтось приніс стільці, хтось лавки, хтось передав диван… Той відро купив, той покривало. Ніхто не відмовив. Всім чим могли допомагали, – розповідає Любов Романенко.

Аби менше стресувати та захистити себе під час повітряної тривоги мешканці спускаються у тимчасове сховище. У планах голови ОСББ зробити його ще комфортнішим.

З головами ОСББ Вінниці активно працюють фахівці міської ради. Проводять інформаційно-роз’яснювальні роботи. Кажуть, в першу чергу безпека мешканців залежить від них самих.

Відділ провів зустрічі, на яких було понад 200 голів ОСББ, в телефонному режимі також проводимо роз’яснювальну роботу, всіляко намагаємося донести серйозність ситуації, яка може статися. Ми ж знаємо як воює росія, що вона здатна бити в найболючіші місця – зокрема, в електростанції та інші точки інфраструктури, – каже начальник відділу по розвитку ОСББ міськради Ігор Іванов.

Аби бути готовими до екстрених ситуацій потурбувалися мешканці й про генератор. Тепер за потреби зможуть і обігрітися, і телефон зарядити, і води закип’ятити. За свої старання мешканці висотки ще й отримають приємний бонус.

Міська рада йде на зустріч об’єднанням співвласників. Тим із них, які закуплять генератори та прилади обігріву, відшкодують 50% вартості генератора, але у вигляді капітального чи поточного ремонту, – каже Ігор Іванов.

Голова ОСББ каже, що під час тривоги у свій підвал мешканці пускають навіть випадкових перехожих. А для зручності на асфальті нанесли вказівники.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin